Nem kell attól tartanod, hogy ezek a limonádék tojás vagy sonka felhasználásával készülnek, lényegében mind egyfajta variációi a hagyományos receptnek. Amitől igazi húsvéti frissítőkké válnak, az a színükben és a díszítésükben rejlő lehetőségek. Vegyél apró gumicukornyuszikat, -csibéket, és tedd a pohár szélére, vagy épp vágj ki papírból hímes tojásokat, és szúrd rá a szívószálakra. A siker nem marad el!
Lila – Levendulás limonádé
Hozzávalók:
Elkészítés
A víz felét forrald fel, majd tedd bele a cukrot és a szárított levendulát. Alaposan keverd el, és hagyd lehűlni. Ezután szűrd le, majd mehet bele a citrom és a maradék víz. Lefedve, hűtőben tartsd, míg a vendégek megérkeznek.
Tipp: Ha erőteljesebb levendulaízt és -színt szeretnél elérni, úgy a limonádéba tegyél 1-2 csepp ehető tisztaságú, 100 százalékos bio-levendulaolajat.
Zöld – Kivis limonádé
Hozzávalók:
Elkészítés
A citrom- és narancsleveket keverd össze a kivik kifacsart levével, majd adj hozzá vizet és cukrot egészen addig, míg ízlésednek kellően fanyarrá nem válik. A kancsó tetejére karikázz fel egy héjától megszabadított kivit, hogy minél szebb lehessen az ital felszolgáláskor.
Rózsaszín – Áfonyás limonádé
Hozzávalók:
Elkészítés
A víz egy részében alapos kevergetés mellett oldd fel a cukrot, majd mehet bele a többi hozzávaló. A csodás rózsaszín szín eléréséhez fontos az áfonya és citromlé aránya. Ha sötétebbet szeretnél, picit növeld az áfonyaléadagot, vagy épp csökkents a pasztellesebb árnyalat eléréséért. Hidegen kínáld!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.