Csodás ünnepi Bounty- torta cukormentesen

Forrás: Marton Adrienn -
karácsony torta cukormentes recept Bounty szójamentes kukoricamentes sütemény kókuszos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kókuszról keveseknek jut eszébe a karácsony. Nos, ők még nem látták és nem is kóstolták ezt a fantasztikus tortát. Vigyél az idei ünnepbe más „színt és formát". Ráadásul ez a különleges finomság cukor-, kukorica- és szójamentes.

Hozzávalók

  • 600 ml tej
  • 140 g Xilit (krémhez)
  • 80 g tönkölyliszt
  • 60 g kakaópor
  • 200 g kókuszzsír
  • 250 ml tojásfehérje
  • 50 g mandulaliszt
  • 150 g kókuszreszelék
  • 1 csipet só
  • 1 cl citromlé
  • 225 g Xilit (tésztához)
Cukormentes Bounty-torta Forrás: Marton Adrienn

Elkészítés

1. Először a krémmel foglalkozunk. 500 ml tejet felforralunk xilittel, a maradék tejet pedig (100ml) csomómentesre keverjük a tönkölyliszttel és a kakaóporral, majd az így kapott masszát hozzáadjuk a forró tejhez és sűrű krémmé főzzük.

2. A krém tetejét fóliával letakarjuk, szobahőmérsékletűre kihűtjük és robotgép segítségével belekeverjük az olvasztott kókuszzsírt.

3. Elkészítjük a tésztát. A tojásfehérjét habbá verjük a xilittel, hozzáadjuk a citromlevet majd a szárazanyagokat (mandulaliszt, só, kókuszreszelék) is belekeverjük és óvatosan egyneművé dolgozzuk.

4. Kettéválasztjuk a masszát, sütőpapíron két darab 10-15 cm sugarú tortalap formát kenünk ki (mindkettő nagyjából 1.5 cm magas) és 180 fokos sütőben kb. 8 percig sütjük.

5. A két tortalap közé 1 cm vastagon csokoládékrémet kenünk, majd a tetejére habzsákból cseppeket formálunk. Tálalás előtt minimum 1 órára hűtőbe tesszük, majd kókuszreszelékkel megszórjuk még az oldalát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.