Hozzávalók
Elkészítés
1. Először a krémmel foglalkozunk. 500 ml tejet felforralunk xilittel, a maradék tejet pedig (100ml) csomómentesre keverjük a tönkölyliszttel és a kakaóporral, majd az így kapott masszát hozzáadjuk a forró tejhez és sűrű krémmé főzzük.
2. A krém tetejét fóliával letakarjuk, szobahőmérsékletűre kihűtjük és robotgép segítségével belekeverjük az olvasztott kókuszzsírt.
3. Elkészítjük a tésztát. A tojásfehérjét habbá verjük a xilittel, hozzáadjuk a citromlevet majd a szárazanyagokat (mandulaliszt, só, kókuszreszelék) is belekeverjük és óvatosan egyneművé dolgozzuk.
4. Kettéválasztjuk a masszát, sütőpapíron két darab 10-15 cm sugarú tortalap formát kenünk ki (mindkettő nagyjából 1.5 cm magas) és 180 fokos sütőben kb. 8 percig sütjük.
5. A két tortalap közé 1 cm vastagon csokoládékrémet kenünk, majd a tetejére habzsákból cseppeket formálunk. Tálalás előtt minimum 1 órára hűtőbe tesszük, majd kókuszreszelékkel megszórjuk még az oldalát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.