Reggelire: Lepény
Hozzávalók (2 főre):115g tönkölybúzaliszt, ¾ teáskanál sütőpor, só, 120g görög joghurt, 4 koktélparadicsom, friss spenót, 2 szelet bacon, 25g szeletelt mozzarella, 2 db tojás
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
Keverjük össze a tönkölybúzalisztet a sütőporral, a sóval és a görög joghurttal, majd gyúrjunk belőle tésztát.
Szedjük kétfelé és formáljunk belőlük lepényt. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe őket.
Vágjuk ketté a koktélparadicsomokat és kis darabokra a bacont.
Először tegyük a lepényre a spenótot, helyezzük rá a mozzarella- szeleteket, majd tegyük rá a paradicsomot és a bacont.
Végezetül üssünk egy-egy tojást a tetejükre és mehet is a sütőbe 12 percre.
Tipp! Ha épp édesre vágyunk reggelire, a lepényt elkészíthetjük úgy is. Kenjük meg a tésztát krémsajttal és szeleteljünk a tetejére almát vagy körtét. Végezetül hintsük meg egy kis fahéjjal.
Ebédre: Sült lazacfilé zöldségekkel
Hozzávalók (2 főre): 2 db cukkini, 4db zöldhagyma, 12 db koktélparadicsom, 4ek. citromlé, 2tk. olívaolaj, só, bors, őrölt pirospaprika, kakukkfű, 2 lazacfilé, 2 fokhagymagerezd
Elkészítés:
Mossuk meg a zöldségeket; a cukkinit és a zöldhagymát vágjuk vékony szeletekre, a koktélparadicsomot pedig szeljük ketté, majd tegyünk mindent egy tálba.
A zöldségeket keverjük össze egy evőkanál citromlével, egy teáskanál olívaolajjal, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával és kakukkfűvel.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és oszlassuk el rajta a zöldségeket.
Helyezzük a lazacot a zöldségek tetejére.
Nyomjuk össze a fokhagymát és oszlassuk el a lazacon és a zöldségeken.
A lazacot sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg a maradék citromlével.
Tegyük a tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 25 percig, amíg a zöldségek meg nem pirulnak.
Tálaljuk és szórjuk meg egy kis kakukkfűvel.
Vacsorára: Avokádós bruschetta
Hozzávalók (2 főre): 2 paradicsom, 1/2 lilahagyma, olivaolaj, 3-4 ek. majonéz, só, bors, citromlé, 1db avokádó, 1 gerezd fokhagyma, teljes kiőrlésű pékáru
Elkészítés:
Vágjuk ketté az avokádót és a közepéből távolítsuk el a magot, majd egy kanál segítségével szedjük ki az avokádó húsát.
Pucoljuk meg a hagymát és vágjuk apró darabokra.
Egy villa segítségével törjük össze az érett avokádót, ízesítsük sóval, borssal és egy teáskanál citromlével.
Végül keverjük hozzá a majonézt és a hagymát.
Vágjuk kockákra a paradicsomot, sózzuk és locsoljuk meg egy evőkanál olívaolajjal.
A pékárut szeleteljük fel és pirítsuk meg. A megpucolt fokhagymát dörzsöljük bele a megpirult kenyerekbe, majd kenjük meg az avokádós krémmel, végül pedig szórjuk meg a felkockázott paradicsommal.
Jó étvágyat kívánunk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.