Rántsd ki a bodzát! Isteni lesz a végeredmény!

bodza isteni bodzavirág Rántott recept
A bodzából legtöbbször limonádé vagy szörp készül, de tudtad, hogy a rántott bodza is isteni? Itt a recept hozzá!

Nyílik a bodza! A hazánkban is őshonos növény sokkal több mindenre felhasználható, mint hinnéd. Ízesíthetsz vele akár tortát, fánkot és még lekvárt is, rántva pedig egyenesen isteni. 30 perc alatt megvagy vele és még a család is imádni fogja.

bodzavirág, rántott, bodza, sörtésztás, recept
Így néz ki a bodzavirág sörtésztában.
Forrás: Vidék íze archívum

Hozzávalók (4 személyre):

  • 12-16 nagyobb bodzavirág
  • 2 tojás
  • 200 g liszt
  • 200 ml sör
  • 1 csipet só
  • 1 ek. cukor
  • olaj a sütéshez
  • fahéjas porcukor a tálaláshoz

Így készítsd el:

  1. Keverjük habosra az egész tojásokat, majd csomómentesen dolgozzuk el benne a lisztet, a sót, a cukrot és a sört. Sűrű palacsintatésztát kell kapnunk – ha szükséges, hígítsuk kis vízzel.
  2. Forrósítsunk bő olajat. A lerázott virágokat mártsuk a masszába, és a forró olajban süssük aranyszínűre. Hintsük meg fahéjas porcukorral, és tálaljuk azonnal.

Life! tipp:

Akácvirágot is süthet sörtésztában, ugyanúgy kell készíteni, mint a bodzát.

Ha ízlett a végeredmény, próbáld ki ezeket is:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.