A grillszezon kellős közepén vagyunk, a kolbász, a steak és egyéb húsok mellé pedig általában valami krumplifélét fogyasztunk. De ha alacsony szénhidráttartalmú diétát tartasz, akkor gondot fog okozni, hogy megtaláld a megfelelő köretet. A tészta- vagy a klasszikus krumplisaláta rengeteg szénhidrátot tartalmaz, azonban egészen más a helyzet a helyzet a hamis burgonyasalátával! A különbséget senki sem fogja érezni!
3 közepes méretű karalábé
4 tojás, keményre főzve
4 mogyoróhagyma
4 újhagyma
1 csokor retek
2 nagyobb csemegeuborka
200 g borsó és sárgarépa fagyasztott zöldségkeverék
100 g majonéz
3 evőkanál mustár
8 evőkanál a csemegeuborka levéből
só, bors
friss kapor vagy perezselyemzöld
1. Mosd meg, majd hámozd meg a karalábét. Vágd falatnyi darabokra. Sós vízben főzd tíz percig, ezután csepegtesd le, és hagyd kihűlni.
2. Pucold meg a keményre főtt tojásokat, vágd őket kockára. Aprítsd fel a mogyoróhagymát, az újhagymát vágd karikákra. Mosd meg és szeleteld fel a retket. Kockázd fel az uborkát. Az összes hozzávalót a karalábéval együtt tedd egy nagy tálba.
3. Készíts öntetet a majonézből, a mustárból és az uborka levéből. Ízlés szerint ízesítsd sóval és borssal. Add hozzá a zöldségekhez, és keverd össze. Díszítsd friss kaporral vagy petrezselyemzölddel.
A hamis krumplisaláta tényleg tökéletes mindenkinek, aki figyelni szeretne a szénhidrátbevitelre. Adagonként mindössze 7 g szénhidrátot tartalmaz. Összehasonlításképpen, egy normál krumplisaláta körülbelül 40 g szénhidrát van.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.