Az avokádó sokak kedvence és nagyon tápláló is, de sokan félnek megvenni, ugyanis, ha már megértett, utána nagyon gyorsan romlik. Karl Graham, élelmiszertárolási szakértő elmondta, mit tegyünk annak érdekében, hogy az avokádó sokáig friss maradjon.
Miután megérett, vágjuk félbe az avokádót, és kenjük meg a húsát citrom- vagy lime-lével. A citrusfélék savtartalma gátolja az oxidációt, amely a barnulásért felelős. Ez a módszer különösen hasznos azoknak, akik előre elkészítenék az avokádókrémet vagy a vásárlás után több napig is tárolnék a gyümölcsöt.
Köztudott, hogy a brit uralkodó ezidáig feleslegesnek tartotta az ebédet, de most már kénytelen enni valamit délben is. Az orvosai javaslatára ebédre egy fél avokádót meg kell ennie, hogy órákon át
Az avokádó frissességét tovább növelhetjük, ha légmentesen záródó edényben tároljuk. Amennyiben csak egy fél avokádót használunk fel, érdemes azt a felét tárolni, amelyben a mag benne maradt, mivel az is lassítja az oxidációt. Szakértők szerint, ha nem szeleteljük fel az avokádót, akkor az egész gyümölcs héját is bekenhetjük citruslével, mielőtt légmentesen lezárjuk.
A hűvös jelentősen lelassítja az érési folyamatot, így hosszabb ideig frissen marad az avokádó. Amikor a gyümölcs citruslével bevonva és légmentesen lezárva kerül a hűtőbe, sokkal lassabban barnul meg. A TikTokon eltejdet hack szerint tegyük vízbe, ám kiderült, hogy ennek komoly veszélye van: erről itt írtunk.
Az avokádó egy szuperélelmiszerként ismert gyümölcs, amelynek számos élettani előnye van:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.