Ha csak két-három szelet bacont szeretnél gyorsan elkészíteni, a mikrohullámú sütő tökéletes választás. Ez a módszer minimálisan koszol, így időt is spórolhatunk.
A titok mindössze néhány papírtörlő és egy mikrohullámú sütőbe tehető tányér használatában rejlik. Helyezzük a baconszeleteket papírtörlőre, majd így a tányérra, és fedjük le még két-három réteg papírtörlővel, ez felszívja a zsírt, és segít megpárolni a bacont. A tányért tegyük be a mikrohullámú sütőbe magas fokozatra négy-öt percre. Négy perc elteltével ellenőriztjük az eredményt, „szuper ropogós és finom” bacont kapunk.
Séfként semmi bajom a mikrohullámú sütővel, nagyszerű eszköz. Ha csak két-három szelet bacont szeretnél gyorsan elkészíteni, a mikrohullámú sütő tökéletes választás.
- mondta Frank Proto, profi séf.
Ha nagyobb mennyiséget szeretnénk készíteni, Frank a sütőben sütést ajánlja. „Ezzel a módszerrel nagyobb mennyiséget készíthetsz egyszerre, kevesebb helyet igényel, nem kell figyelni a baconre, ráadásul egyenletesebben sül, és nincs zsírfröccsenés a konyhában – minden tekintetben jobb eredményt ad.” Ehhez mindössze egy tepsire és sütőpapírra van szükség.
A sütőpapíron sütés során a bacon saját zsírjában sül, azonban Frank megnyugtat mindenkit, hogy miután elkészült, lecsöpögteti a felesleges zsírt, így elkerülhető a túlzott zsírosság.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.