Egyetlen titkos hozzávalótól lesz tökéletes a fasírt

Minced,Pork,And,Beef,Cutlets,In,Cast,Iron,Skillet,Over
Shutterstock - Tatiana Volgutova
recept hozzávaló fasírt
Egy igazi kedvenc az otthoni konyhákban, de vajon mi a titka annak, hogy igazán különleges, ízletes és tökéletes legyen? A válasz egyetlen titkos fűszerben rejlik: a szerecsendióban! Ez az egyszerű, de intenzív aromájú fűszer képes olyan ízt kölcsönözni a fasírtnak, amely mindenkit lenyűgöz.

A szerecsendió nemcsak a karácsonyi sütemények és forró italok elengedhetetlen hozzávalója, hanem húsételekhez is tökéletesen passzol. Különleges, kissé édeskés ízvilága kiemeli a fasírt ízeit, és finom, fűszeres aromát ad az ételnek. Bár kis mennyiségben kell használni, mégis ez a titkos összetevő, amitől a fasírt igazán különleges lesz.

fasírt, szerecsendió
Egyetlen titkos hozzávalótól lesz tökéletes a fasírt
Forrás: Shutterstock

Egyetlen titkos hozzávalótól lesz tökéletes a fasírt

A szerecsendió intenzív íze miatt mindig reszelve, kis mennyiségben érdemes hozzáadni a fasírtmasszához. Egy csipetnyi bőven elég ahhoz, hogy fokozza a többi fűszer és a hús ízét anélkül, hogy túlságosan dominálna.

A tökéletes fasírt szerecsendióval

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús (sertés, marha, vagy vegyes)
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 csipet szerecsendió (frissen reszelve a legjobb)
  • 1 teáskanál pirospaprika (elhagyható)
  • 1 evőkanál friss petrezselyem, aprítva
  • 2 szelet szikkadt kenyér, tejbe áztatva (vagy zsemlemorzsa, ha szükséges)

Elkészítés:

  1. A szikkadt kenyeret áztassuk tejbe, majd nyomkodjuk ki a felesleges folyadékot.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a darált húst, a kinyomkodott kenyeret, a tojást, a vöröshagymát, a fokhagymát, és fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, frissen reszelt szerecsendióval és petrezselyemmel.
  3. Alaposan dolgozzuk össze a masszát, és ha túl lágy lenne, adjunk hozzá zsemlemorzsát.
  4. Formázzunk golyókat vagy lapos korongokat a keverékből, és forró olajban süssük őket aranybarnára.

Miért különleges a szerecsendió?

A szerecsendió azért működik olyan jól a fasírtban, mert egyedi fűszeressége komplexebbé teszi az étel ízét. Nem uralja el a fasírtot, de finoman kiemeli a többi hozzávaló ízeit. Ez a fűszer nemcsak ízében, hanem illatában is különleges, így már az étel elkészítésekor is csábító aromákat áraszt.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.