Károly király, aki rákból gyógyul, ragaszkodik ahhoz, hogy a legegészségesebb és legtrendibb ételeket fogyassza. Egy forrás elmondta: „Bár némi ellenállással, de most már eszik valamit ebédidőben – igaz, csak egy kisebb harapnivalót. Most már fél avokádót eszik, hogy egész nap kitartson. Ez különösen fontos, ha valaki beteg.”
Károly egészségtudatosan étkezik, és ragaszkodik a bio élelmiszerekhez. A tojás különösen kedvenc étele. Három évvel ezelőtt a BBC-nek elárulta, hogy a hét két napján tartózkodik a hús és a hal fogyasztásától, és az egyik napon a tejtermékeket is kerüli. Az avokádó egy úgynevezett szuperélelmiszer, amely kalóriadús és egészséges módja a szervezet számára szükséges „jó zsírok” bevitelének. Az avokádó mára szinte a nemzeti kultúrháborúk részévé vált, mivel különösen népszerű a sokat kritizált millenniál generáció körében, akik 1981 és 1996 között születtek.
Nigella Lawson és a londoni River Cafe egyaránt felelőssé tehető azért, hogy az avokádó a mindennapok része lett, de a jelenség mögött valójában az ausztrál étteremtulajdonos, Bill Granger áll. Három évtizeddel ezelőtt szolgálta fel az első adag tört avokádós pirítóst egy sydneyi kávézóban – nem is sejtve, hogy egy világméretű forradalmat indít el - írja a Daily Mail.
Azonban Károly étrendjébe beillesztett avokádó nem tartalmaz szénhidrátokat, amelyeket a pirítós adna hozzá. Ő inkább önmagában fogyasztja, és kizárólag praktikus okokból eszi.
Eddig Károly egyáltalán nem fogyasztott semmit ebédre, orvosai és Kamilla királyné utasítására változtatott ezen a cseppet sem jónak mondható szokásán.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.