A szakértő szerint a tökéletes végeredmény érdekében fél teáskanálnyi szódabikarbónát kell adni két liter vízhez. A vízben főzzük meg a sült krumplit, majd előre melegített sütőben süssük ropogósra. A burgonya extra ropogósra sül a szódabikarbónának köszönhetően.
Miért olyan fontos a burgonyán lévő keményítő felület létrehozása? Ez a pépes állagú bevonat teszi a burgonyát olyan ropogóssá. Majdnem olyan, mintha panírozás lenne; amikor a szódabikarbónával benvont burgonya a forró sütőbe kerül, a külső réteg szuper ropogós lesz, miközben a burgonya belseje puha és légies marad.
Miután a krumplit előfőztük, egy lépéssel tovább visszük a folyamatot olvasztott vaj és a reszelt parmezán sajt hozzáadásával. A burgonyát, vajat és sajtot egy nagy keverőtálba öntjük, majd összekeverjük. Ez segít a ropogós, roppanós külső kialakításában.
A legtöbben az gondolják, hogy a legjobb, ha a burgonyát zacskóban hazaviszik, és abban tárolják, ám ez nem igaz. Stephaine Booth háztartási szakértő, aki főzési és takarítási tippekre specializálódott, TikTok-videóban mondta el, mit tegyünk, ha azt szeretnénk, hogy sokáig friss legyen a krumpli. A burgonya megfelelő tárolás esetén akár két hónapig is eláll, de ha a körülmények nem ideálisak számára, megpuhul, penészes lesz vagy kicsírázik.
„Ehelyett tartsuk kosárban vagy nyitott tetejű papírzacskóban, lehetőleg sötét helyen, szekrényben, kamrában vagy a pincében" - mondta.
Ugyanígy nem jó az sem, ha a tűzhely melletti szekrénybe tesszük, ott pedig túl meleg van.
Stephanie azt is elmondta, tartsuk távol a burgonyát a fokhagymától, a hagymától, a medvehagymától vagy bármilyen más gyümölcstől és zöldségtől, ugyanis azok etiléngázt bocsátanak ki, amitől a krumpli gyorsabban romlik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.