Bár nem tartozunk a világ legnagyobb országai közé, a magyar konyha mégis rendkívül változatos. A pirospaprika sok magyar étel alapja, és a tejföl is szinte minden háztartásban megtalálható. Ezek az alapanyagok sokak számára különlegesek, de a hazai konyha tartogat olyan ínycsiklandó fogásokat is, amelyekkel valóban nem tudnak mit kezdeni. Pedig ezek nélkül a magyar konyha nem lenne az, ami. Íme 4 megosztó étel, amit a külföldiek különösen visszataszítónak találnak
Kezdjük a sort egy hazánkban népszerű desszerttel. Bár a mákos tészta receptjét igazi különlegességként posztolta nemrég a New York Times, a legtöbb külföldi számára ez a tészta étel igencsak meghökkentő. Hiszen a tészta a legtöbb ember számára sós fogásnak számít és elképzelhetetlen, hogy lekvárt vagy porcukrot tegyenek rá. Mi magyarok azonban rajongunk az édes tészta variációkért, előszeretettel fogyasztjuk a mákos, diós vagy grízes tésztát, ami tetejére gyakran kerül baracklekvár és porcukor is.
Ez az egyik kihagyhatatlan étel a disznóvágások során, de még hazánkban sem arat osztatlan sikert, hasonlóan a véres hurkához. Ez a hagymával készült magyar étel a májhoz hasonlít, de sokan mégis undorítónak találják. Égetett vérnek is nevezik, és hagymával készül.
A pacalpörkölt főtt krumplival igazi tradicionális magyar étel, de a megítélése igen szélsőséges a külföldiek körében. Lényegében a marha, vagy bika gyomrából készül és egyesek szerint egyenesen undorítóan néz ki és kirázza őket a hideg, ha belegondolnak, hogy egy csíkokra vágott mosott gyomorból készült ételt valaki jóízűen elfogyaszt.Főleg azok viszolyognak tőle, akiknek a konyhájában nem jellemző az állati belsőségek fogyasztása.
Szüleink, nagyszüleink nagy kedvence, ám be kell látnunk, hogy a hazai fiatalabb generációk között is már megosztó ételnek számít a kocsonya. A finoman rezgő zselé látványa, benne körömmel, füllel, porcokkal és bőrdarabokkal, sok külföldit és gyakran még minket, magyarokat is horrorizál. Máshol is fogyasztanak aszpikos ételeket, de sok konyhában például zöldségeket tesznek bele, így a mi magyar változatunk egy kicsit bizarr.
A fentebbi lista tényleg a kiugróan meghökkentő ételeinket tartalmazza, ám vannak olyan kevésbé elvont magyar fogások, amivel a más országokból érkezők szintén nem igazán tudnak mit kezdeni. Az alábbi videóban külföldi fiatalokkal kóstoltatták meg a magyar konyha jellegzetes ételeit, mint például a paprikás csirkét nokedlivel, a rakott káposztát, rakott krumplit, gulyáslevest, vagy éppen a palacsintát. Sokan közülük még nem is hallottak korábban a magyar konyháról és ételekről. Az alábbi videóban te is megnézheted, hogy mik voltak a reakcióik az ételek láttán, illetve, hogy hogyan nyilatkoztak a magyar fogásokról a kóstolás után:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.