A mézeskalács-koszorú nemcsak finom, de egyedi és illatos dekoráció is, amely garantáltan elnyeri vendégeid csodálatát. Az elkészítése egyszerű, és egy kis kreativitással igazán különlegessé teheted. Ha szeretsz sütni és díszíteni, ez a projekt az ünnepi készülődés tökéletes része lesz számodra.
Ha hervadó ajtódísz helyett valami különlegesebbre vágysz, de a műanyag dekorációkat nem részesíted előnyben, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld ezt a megsüthető, illatozó mézeskalács-koszorút.
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Tegyük egy lábasba a vajat, a mézet, a cukrot, és kevergetve melegítsük, amíg a cukor feloldódik. Húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a szódabikarbónát, majd hagyjuk hűlni.
2. Adjuk az átszitált lisztet és a fűszereket a sütőporral együtt a vajas masszához. Keverjük bele a villával felvert tojást is, majd gyúrjuk össze a tésztát. Folpakba csomagolva tegyük a hűtőbe 45 percre.
3. A hűtőből kivett tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, vágjuk ki belőle a koszorú formát, a maradékból pedig szaggassuk ki a csillag és harang formájú mézeskalácsokat is. Tegyük mindet az előkészített tepsibe koszorút alkotva úgy, hogy a csillagok és harangok a képen látható módon helyezkedjenek el a mézeskalács koszorúalapon.
4. Süssük meg a mézeskalács-koszorút 8 perc alatt, hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy vastagabb tűvel húzzuk bele a madzagot és akár már mehet is az ajtóra. Az ügyesebbek cukormázzal is dekorálhatják.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.