Tiramisumártogatós: 10 perc elkészíteni és mindenki imádni fogja

gyors recept desszert tiramisu édesség
Ez a verzió az igazi tiramisu ízélményét hozza el, mindezt egy egyszerű, szórakoztató és mártogathatós formában. Mindössze 10 perc az elkészítése, és ez már önmagában is elég indok arra, hogy elkészítsd. Garantáltan azonnal a bulik kedvence lesz!

Krémes és gazdag, ez a tiramisumártogatós az egyik közkedvelt olasz desszert legjobb tulajdonságait ötvözi. Tökéletes egyensúlyt teremt a kávé és a csokoládé között, anélkül, hogy bármelyik íz túlsúlyba kerülne. Édes, de nem túlzóan, csak pont annyira, amennyire még épp megfelelő. Kiválóan passzol babapiskótához, vaníliás kekszekhez, grahamkekszekhez, gyümölcsökhöz vagy bármihez, amit csak szeretnél mártogatni.

tiramisu mártogatós recept
A tiramisumártogatós egy olyan nyalánkság, aminek nehéz ellenállni. 
Forrás: Shutterstock

Tiramisu egy kis csavarral

Mindig jól jön egy kis móka, hiszen ki ne szeretné a mártogatósokat? Legyen szó édes vagy sós finomságokról, mindkettő remekül mutat bármilyen bulin. Ez a tiramisumártogatós különösen népszerű a partikon, és az elkészítése is gyerekjáték! Akár ünnepekről, születésnapokról, piknikekről, táncpartikról vagy hétvégi családi összejövetelekről van szó, ez a recept minden alkalomhoz illik. A tiramisumártogatós mascarponéból, krémsajtból, eszpresszó porból, vanília kivonatból és kakaóporból készül. Egy kis porcukor adja meg az édességét, míg a krémes állagát a tejszín biztosítja. Ha azon töprengsz, mivel tálalhatod, a babapiskóta a legnyilvánvalóbb választás, de szinte bármilyen keksz vagy akár alma szeletek is ízletes kísérői lehetnek. Sőt, akár palacsintába is kenheted – ínycsiklandón hangzik, igaz?

Amire szüksége lesz a tiramisumártogatós elkészítéséhez:

  • 1 csésze hideg tejszín  
  • 1 evőkanál eszpresszópor  
  • 115 g szobahőmérsékletű krémsajt  
  • 225 g mascarpone 
  • 1/2 csésze porcukor, átszitálva  
  • 1 teáskanál tiszta vanília kivonat  
  • 2 teáskanál cukrozatlan kakaópor  
  • Babapiskóta, vaníliás keksz vagy gyümölcs a mártogatáshoz 

Így készül a tiramisumártogatós:

1. Első lépésként egy tálban keverd össze a tejszínt és az eszpresszóport, amíg fel nem oldódik. 

2. Ezután öntsd a krémsajtot egy közepes méretű tálba, és elektromos habverővel verd fel, amíg sima és krémes állagú nem lesz. 

3. Add hozzá a mascarpone sajtot, és verd addig, amíg bársonyosan sima nem lesz. 

4. Keverd hozzá a porcukrot és a vanília kivonatot, és alacsony fokozaton verd össze, amíg el nem keveredik.

5. Ezután add hozzá a tejszínt és az eszpresszókeveréket, majd  folytasd a keverést addig, amíg a keverék könnyűé, habossá nem válik és lágy csúcsok nem képződnek benne, de ügyelj rá, hogy ne verd túl!

Ha szeretnél egy kis csavart vinni a tiramisumártogatósba, adj hozzá egy evőkanál rumot vagy kávélikőrt.

6. Tedd a keveréket egy tálba, és szórd meg kakaóporral. Gyakran előfordul, hogy a kakaópor kissé darabos, ezért a legjobb, ha egy kis finom szűrővel szitáljuk a mártogatósra. Ezután akár rögtön is fogyasztható a tetszés szerinti mártogatósokkal. A krémes, mártogatni való tiramisu néhány napig eláll a hűtőben. Ha nem tervezed azonnal tálalni, érdemes a kakaóport később, közvetlenül tálalás előtt rászórni. Így még szebben mutat!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.