Csokicsoda: karácsonyi édesség, ami varázslatot csempész a mindennapokba

csokicsoda recept karácsonyra
Shutterstock - Pixel-Shot
karácsony 2024 csokoládé recept
A karácsonyi ünnepekhez elengedhetetlenek az édes finomságok, és mi lehetne jobb, mint egy házi készítésű csokoládé, ami a szeretet minden egyes falatjában ott rejlik? A csokicsoda egy különleges édesség, mely a tejcsokoládé, a ropogós mogyoró és a kandírozott narancshéj tökéletes harmóniájával varázsol el. Gyorsan elkészíthető, mégis olyan különleges, hogy garantáltan minden vendéget lenyűgöz. Ünnepi pillanatokhoz, ajándéknak vagy csak egy kis édességként – a csokicsoda minden karácsonyi asztalon ott a helye!Adjon szeretteinek saját készítésű ehető és iható meglepetéseket! Az öröm és a hála így biztosan nem marad el.

Karácsony közeledtével mi sem jobb, mint egy kis édesség, ami minden falatjával ünnepi hangulatot varázsol! A csokicsoda elkészítése tökéletes alkalom arra, hogy megoszd az ízeket és az örömöt a szeretteiddel. A finom tejcsokoládé, a török mogyoró ropogós íze, a kandírozott narancshéj frissessége és a karamell édes varázslata együtt egy olyan ízélményt ad, amit nemcsak karácsonykor, hanem bármikor örömmel fogyaszthatsz.

A csokicsoda kiváló gasztroajándék lehet a szeretteinknek
A csokicsoda kiváló gasztroajándék lehet a szeretteinknek
Forrás: Fanny magazin archívum

Karácsonyi csokicsoda

A csokicsoda elkészítése ráadásul olyan egyszerű, hogy még a legnagyobb karácsonyi rohanás közepette is gyorsan elkészíthető. Szórj rá egy kis szárított gyümölcsöt, csípd meg a karamell darabkákat, és már kész is a tökéletes ajándék, amitől mindenki mosolygós lesz!

Ne feledd: a csokicsoda nemcsak finom, hanem a szeretet és az ünnepi varázslat minden falatjában ott van.

Hozzávalók (8 adaghoz):

  • 200 g tejcsokoládé 
  • 1 ek szárított gyümölcs 
  • 5 db török mogyoró 
  • 2 ek kandírozott narancshéj 
  • 20 g karamell

Elkészítés:

Az apró darabokra tördelt tejcsokit helyezzük hőálló tálba, és vízgőz felett, kb. 80 fokos vízhőmérsékletnél, folyamatos kevergetés mellett olvasszuk meg. Temperálás után időnként megkeverve hagyjuk hűlni. Amikor dermedni kezd, kanalazzuk egy sütőpapírból készített kúpba, és adagoljuk egy-egy kiskanálba. A többi, díszítésre szánt hozzávalót aprítsuk fel, majd felváltva szórjuk a még langyos csokoládékanalakra. Forró csokoládéba mártogatva fogyaszthatjuk.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.