Egy karácsonyi menü összeállítása izzasztó feladat, így a desszertekre sokszor nem marad elég idő. A könnyen elkészíthető, ízletes desszertgolyók ilyenkor jöhetnek segítségünkre, amik ügyesen tálalva még mutatósak is. Elhoztuk a 3 kedvenc karácsonyi golyóreceptünket.
Ez az ínycsiklandó gesztenyegolyó azonnal visszarepít gyerekkorod fehér karácsonyainak időszakába
2 tömb gesztenyemassza
50 g vaj
40 g porcukor
50 g darált keksz
150 g étcsokoládé
1 kávéskanál vanília aroma
Cukrozatlan kakaópor a díszítéshez
1. Vegyük ki a vajat, és várjuk meg míg megpuhul, addig olvasszuk fel a 150 g étcsokoládét.
2. A puha vajat keverjük ki az olvadt étcsokoládéval, valamint a cukorral.
3. Készülő masszánkhoz gyúrjuk hozzá a kekszet és a gesztenyepürét, és folpackba csomagolva tegyük 30 percre a hűtőbe.
4. Készítsünk diónyi golyókat a masszából, majd forgassuk cukrozatlan kakaóporba.
Ha egy sima kókuszgolyórecepthez gesztenyemasszát adsz, még egyszerűbb lesz a karácsonyi golyórecept elkészítése
Ha különleges desszertgolyórecepteket keresel, ezek a narancsos-mascarponés golyók garantált sikert aratnak a vendégek közt.
200 g darált háztartási keksz
250 g mascarpone
1 narancs héja
3 ek narancslé
150 g porcukor
csipet só
fehér csoki és narancshéj a díszítéshez
1. Keverjük ki a mascarponét a narancslével, porcukorral, narancshéjjal és a sóval, majd dolgozzuk bele a kekszet.
2. A kész masszát folpackba csomagolva helyezzük 1 órára a hűtőbe.
3. Amikor a massza megkeményedett vegyük ki a hűtőből és formázzunk belőle golyókat.
4. Díszítésként csurgassunk rá olvasztott csokit és szórjuk meg reszelt narancshéjjal
A megmaradt sütőtök felhasználására is kiváló ez a karácsonyi golyórecept, melynek egyetlen baja az, hogy nem biztos, hogy eljut a vendég tányérjáig.
500 g sütőtök
250 g darált háztartási keksz
3 ek méz
1 kk vanília aroma
50 g kristálycukor
2 ek rum
1 tk fahéj
1 kk őrült szegfűszeg
1. Megsütjük a sütőtököt és a kikapart belét villával összetörjük.
2. A sütőtökpürét elkeverjük a darált keksszel, majd hozzáadjuk a cukrot, a vanília aromát, a mézet, a fűszereket és masszává gyúrjuk.
3. A kész masszát 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
4. Diónyi golyókat formázunk a masszából, majd darált kekszbe forgatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.