Így lesz a savanyú mandarinból pár perc alatt édes: zseniális konyhai trükk

gyümölcs trükk mandarin konyha
A mandarinszezon kellős közepén járunk, kilószámra vásároljuk a citrusokat. Könnyen előfordulhat, hogy a savanyú gyümölcsöket veszünk, ezek fogyasztása pedig nem okoz nagy kulináris élvezetet. Egy praktikus módszerrel azonban pillanatok alatt édessé varázsolhatjuk a mandarint.

A mandarin nemcsak ízletes, hanem rendkívül egészséges is. Magas A- és C-vitamin-tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert, így hatékony védelmet nyújt a megfázás és az influenza ellen. Előfordul azonban, hogy a gyümölcs íze csalódást okoz: savanyúbb lehet, mint vártuk. Most azonban megosztunk egy egyszerű trükköt, amivel könnyedén édesebbé tehető a savanyú mandarin.

mandarin
Pár perc alatt lesz a savanyú mandarin édes
Forrás: Shutterstock

Így teheted édesebbé a mandarint:

Tegyünk körülbelül 40°C-os vizet egy edénybe, helyezzük bele a mandarinokat, és hagyjuk állni 10-15 percig. Ezután azonnal tegyük őket hideg vízbe néhány percre. A művelet után édesebb és ízletesebb gyümölcsöket kapunk. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.