Az újévi fogadalmak gyakran szólnak az egészségesebb táplálkozásról és a gyors, mégis tápláló ételek készítéséről. Jamie Oliver zseniális receptje, a légsütőben készült brokkolikrémleves pontosan ezt kínálja: könnyedén elkészíthető, ízekben gazdag és tápanyagokban bővelkedő fogás, amely egy fárasztó nap után is percek alatt az asztalra kerülhet. A ropogós magos kenyérszeletek tökéletes kísérői ennek a bársonyos levesnek, így egyszerre kényeztetheted az ízlelőbimbóidat és támogathatod a testedet. Ha kipróbálod, garantáltan felkerül a kedvenc receptjeid listájára!
1. Távolítsd el a rácsot légsütő fiókjából, tedd bele a brokkolit, majd vágd le az újhagymák végét, aprítsd fel őket, és add hozzájuk. Locsold meg 1 evőkanál olívaolajjal, szórd meg tengeri sóval és fekete borssal, majd jó alaposan forgasd össze.
2. Süsd a zöldségeket 15 percig 200°C-on, vagy amíg a brokkoli megpuhul. Időnként rázd meg a fiókot.
3. Nyomkodd bele a magokat a kenyér felszínébe, locsold meg 1 teáskanál olajjal, és reszelj rá egy réteg sajtot.
4. Süsd meg kb. 7 percig 180°C-on, vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz, majd szeleteld fel.
5. Amint a brokkoli megpuhult, vedd ki a fiókot a légsütőből, reszeld bele a maradék sajtot, morzsold bele a leveskockát, tépd bele a petrezselyemcsokor nagy részét (a szárával együtt), és önts rá 400 ml forrásban lévő vizet a vízforralóból.
6. Óvatosan turmixold össze botmixerrel, amíg sima nem lesz, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet. Ízesítsd tökéletesre, majd óvatosan helyezd vissza a fiókot, és főzd 5 percig 180°C-on, amíg forró nem lesz.
7. Oszd szét nagy bögrékbe vagy kisebb tálakba, szórd meg a maradék petrezselyemmel, és locsold meg egy kis extra szűz olívaolajjal, ha szeretnéd. Tálald a ropogós kenyérszeletekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.