Így készül Jamie Oliver isteni brokkolikrémlevese airfyerben - RECEPT

brokkolikrémleves
Shutterstock - sweet marshmallow
egészség brokkolikrémleves recept főzés brokkoli
Brokkoliimádók, airfyer-rajongók figyelem: ez az ínycsiklandó brokkolikrémleves olyan ellenállhatatlanul finom, hogy mindenki megnyalja utána a tíz ujját. Ráadásul elkészíteni is gyerekjáték.

Az újévi fogadalmak gyakran szólnak az egészségesebb táplálkozásról és a gyors, mégis tápláló ételek készítéséről. Jamie Oliver zseniális receptje, a légsütőben készült brokkolikrémleves pontosan ezt kínálja: könnyedén elkészíthető, ízekben gazdag és tápanyagokban bővelkedő fogás, amely egy fárasztó nap után is percek alatt az asztalra kerülhet. A ropogós magos kenyérszeletek tökéletes kísérői ennek a bársonyos levesnek, így egyszerre kényeztetheted az ízlelőbimbóidat és támogathatod a testedet. Ha kipróbálod, garantáltan felkerül a kedvenc receptjeid listájára!

brokkolikrémleves
Ez a brokkolikrémleves garantáltan felkerül a kedvenc receptjeid listájára 
Forrás: Shutterstock

Íme, az ínycsiklandó brokkolikrémleves receptje:

Hozzávalók:

  • 400 g fagyasztott brokkoli
  • 4 szál újhagyma
  • olívaolaj
  • 20 g vegyes mag, például napraforgó, tök, lenmag, mák
  • 1 nagy szelet kenyér 
  • 80 g Cheddar sajt
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1 csokor lapos levelű petrezselyem (30 g)
  • opcionális: extra szűz olívaolaj

Elkészítése

1. Távolítsd el a rácsot légsütő fiókjából, tedd bele a brokkolit, majd vágd le az újhagymák végét, aprítsd fel őket, és add hozzájuk. Locsold meg 1 evőkanál olívaolajjal, szórd meg tengeri sóval és fekete borssal, majd jó alaposan forgasd össze.

2. Süsd a zöldségeket 15 percig 200°C-on, vagy amíg a brokkoli megpuhul. Időnként rázd meg a fiókot.

3. Nyomkodd bele a magokat a kenyér felszínébe, locsold meg 1 teáskanál olajjal, és reszelj rá egy réteg sajtot.

4. Süsd meg kb. 7 percig 180°C-on, vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz, majd szeleteld fel.

5. Amint a brokkoli megpuhult, vedd ki a fiókot a légsütőből, reszeld bele a maradék sajtot, morzsold bele a leveskockát, tépd bele a petrezselyemcsokor nagy részét (a szárával együtt), és önts rá 400 ml forrásban lévő vizet a vízforralóból.

6. Óvatosan turmixold össze botmixerrel, amíg sima nem lesz, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet. Ízesítsd tökéletesre, majd óvatosan helyezd vissza a fiókot, és főzd 5 percig 180°C-on, amíg forró nem lesz.

7. Oszd szét nagy bögrékbe vagy kisebb tálakba, szórd meg a maradék petrezselyemmel, és locsold meg egy kis extra szűz olívaolajjal, ha szeretnéd. Tálald a ropogós kenyérszeletekkel.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.