A hús kiolvasztása sok háziasszony rémálma, különösen, amikor már készen állunk egy ínycsiklandó vacsora elkészítésére, de a csirkemell még mindig egy keményre fagyott tégladarab. Szerencsére létezik egy módszer, amellyel gyorsan és biztonságosan kiolvaszthatjuk a húst, anélkül, hogy veszélyeztetnénk az étel minőségét vagy ízét. Kövesd ezt a 4 egyszerű lépést, és kevesebb mint 30 perc alatt gyorsan kiolvaszthatod a bőr nélküli, csontozott csirkemellet, és azonnal nekiláthatsz a főzésnek.
A hagyományos bölcsesség szerint az ételeket lassan kell kiolvasztani. Azonban Harold McGee, élelmiszertudós, arra jutott, hogy a rövid ideig tartó, meleg vízben történő kiolvasztás semmivel sem teszi az ételt kevésbé biztonságossá. Ez lényegében azért van így, mert a fagyasztott csirkemell nem marad a hőmérsékleti "veszélyzónában" elég sokáig ahhoz, hogy gondot okozzon.
Mielőtt azonban rátérnénk a „fürdetős” technikára, van néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani. Kezdj viszonylag vékony csirkemellekkel. A gyors kiolvasztáshoz ne legyenek vastagabbak körülbelül 2,5 cm-nél. Tedd a bőr nélküli, csontozott csirkemelleket egy műanyag zárható tasakba, ez megakadályozza, hogy a hús elázzon amíg a vízben pihen. Ezután viszont indulhat is a csirkemell kiolvasztása!
Ne aggódj, ha a folyamat során azt veszed észre, hogy a csirkemell szélei enyhén opálosak lesznek. Ez azért fordulhat elő, mert a forró víz kissé elkezdi megfőzni a széleket, de ez egyáltalán nem befolyásolja a csirkemell végső ízét majd.
Ez a trükk más fagyasztott hús kiolvasztása esetén is működik! Csak arra ügyelj, hogy a steak vagy karaj legfeljebb 2,5 cm vastag legyen, hogy elég gyorsan kiolvadjon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.