Szereted a frissen sült fánkot? Nos, innentől kezdbe nem kell a legközelebbi kávézóba sietned érte, hiszen ez a vegán fánk könnyen és gyorsan elkészíthető otthon is. Egy kis gyakorlással pedig ez a házi vegán tejmentes fánk mindig tökéletes lesz. Olvass tovább a receptért!
Az egyetlen speciális eszköz, amire szükséged lesz ehhez a fánkhoz, az egy szilikon vagy tapadásmentes fánkforma. Nincs fánkformád? Semmi gond! Muffinformát is használhatsz, vagy egyszerűen kanállal, vagy habzsákkal is kiadagolhatod a fánktésztát egy tepsire.
125 g liszt
100 g kristálycukor
1 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt fahéj
120 ml szójatej
1 evőkanál almaszósz
1 evőkanál olvasztott vegán vaj
1 teáskanál tiszta vanília kivonat
100 g kristálycukor
1 teáskanál őrölt fahéj
60 g olvasztott vegán vaj
Ez a tojásmentes fánk a fahéjas-cukros bevonattal az igazi! Az illatos, dekoratív és ízletes fánk bevonathoz egy közepes tálban keverd össze a cukrot és a fahéjat, és egy másik tálban olvaszd meg a vegán vajat. Mártsd bele az olvasztott vajba a friss fánkokat, majd forgasd őket a fahéjas cukorba, hogy az egész felületük szépen bevonódjon. A fánkokat legjobb frissen tálalni, de másnap is finomak még.
Egy friss tanulmány megállapította, hogy egyes betegségek kialakulása jelentősen csökkenthető növényi étrenddel. Csökkenti a szívizom elégtelen vérellátása következtében kialakuló iszkémiás szívbetegség, valamint egyes ráktípusok (a prosztatarák, a gyomor-bélrendszeri rák és a vastagbélrák) kialakulásának kockázatát, továbbá a növényi alapú étrend a testsúlyt, a szervezetben lévő gyulladásokat, és az LDL vagyis a „rossz” koleszterin szintjét is csökkenti.
A táplálkozástudományi szakértők szerint már azzal is sokat tehetünk egészségünkért, ha az állati eredetű ételek fogyasztását heti két-három nappal csökkentjük és olyan napokat illesztenünk be étrendünkbe, amikor a zöldségeket és a gyümölcsöket részesítjük előnyben.
Ügyelj rá, hogy az egészséges növény alapú étrendnek megfelelő arányban kell tartalmaznia teljes kiőrlésű gabonákat, gyümölcsöket, zöldségeket, olajos magvakat és hüvelyeseket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.