Ez az olcsó fűszer teszi tökéletessé a sülteket - Receptettel

A fűszerek világában vannak olyan kincsek, amelyek olcsók, mégis különleges ízt adnak az ételeknek. Az egyik ilyen titkos csodaszer a római kömény, amely mély, füstös, enyhén diós aromájával feldobja a sülteket, legyen szó csirkéről, sertésről vagy marhahúsról. Ha eddig még nem próbáltad, itt az idő, hogy beépítsd a konyhádba! Ráadásul egy fantasztikus receptet is hoztunk hozzá!
A római kömény nemcsak az egzotikus konyhák (például a mexikói vagy indiai ételek) alapfűszere, hanem kiváló választás a klasszikus magyaros fogásokhoz is. Íme néhány ok, amiért érdemes bevetni a sültek készítésénél:
Ha szeretnéd kipróbálni ezt az isteni fűszert egy egyszerű, de ízekben gazdag receptben, akkor próbáld ki ezt a fűszeres római köményes sült csirkét!
• 4 db csirkecomb vagy csirkemell
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 teáskanál római kömény
• 1 teáskanál füstölt paprika
• 1 teáskanál fokhagymapor
• ½ teáskanál chilipehely (opcionális, ha csípősen szereted)
• 1 teáskanál só
• ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
• Fél citrom leve
1. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
2. Egy tálban keverd össze az olívaolajat a fűszerekkel és a citromlével.
3. Dörzsöld be alaposan a csirkét ezzel a fűszerkeverékkel, és hagyd pihenni legalább 20 percig (ha van időd, akár egy órán át is pácolhatod).
4. Helyezd a csirkét egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd kb. 35-40 percig, amíg aranybarnára és ropogósra nem sül.
5. Tálald friss zöldségekkel, sült burgonyával vagy egy könnyű joghurtos mártogatóssal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.