Ahogy a neve is utal rá, ez a pizzatészta zöld színű. Teljes kiőrlésű liszttel készül, és háromféle zöldség püréjét keverjük hozzá. Készítsd el te is ezt a különleges, teljes kiőrlésű pizzareceptet!
Ez az egészséges vacsorarecept egy tápláló és szép kinézetű teljes kiőrlésű pizzatészta, amely tökéletes alapot ad a kreatív feltétekhez. Miután elkészítetted a házi pizzaalapot, bátran variálhatsz a feltétekkel: jól passzol hozzá a gomba, cukkini, zöld kaliforniai paprika, lila hagyma, kecskesajt. Tálalás előtt adj hozzá friss zöld leveleket, mint például petrezselymet, mustárlevelet és bazsalikomot, mivel így sokkal jobb ízt ad a pizzának, mint ha a zöldeket előre tennéd rá a sütés előtt. Ha előbb tennéd, a levelek elfonnyadnak, és egy csúnya zöld árnyalatot kapnak, emellett a hő elpusztítja a levelek ízét. A maradék házi pizzatésztából készíthetsz lapos kenyeret, amit apróra vágott fokhagymával kevert olívaolajjal megkenve süthetsz meg. Ebből a mennyiségből 3 közepes méretű pizza készíthető.
A pürésített zöldséghez használj egyenlő arányban vegyes zöldségeket. Például spenótot, mustárlevelet és bazsalikomot, de saját kombinációt is kitalálhatsz.
Tipp: próbálj meg egy fűszernövényt is használni, mert sokkal ízesebbé teszi a pizzát.
Forrald fel a zöldeket forró vízben pár percig, öntsd le a vizet, majd pürésítsd a leveleket egy turmixgépben. Hagyd kihűlni (szobahőmérsékletre), és tedd félre a pizzatésztához.
- Oldd fel az élesztőt 1/4 csésze vízben, és hagyd pihenni körülbelül 10 percig (vagy a csomagolás utasításai szerint).
- Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sót és cukrot. Add hozzá a feloldott élesztőt a liszthez, és jól keverd össze egy villával.
- Majd add hozzá a zöld pürét is a liszthez, és kezdd el kézzel összekeverni. Ha a tészta még túl száraz, adj hozzá egy kis vizet. Ne gyúrd túl a tésztát ebben a fázisban, csak keverd össze könnyedén, amíg össze nem áll, és kissé ragadós labdává nem formálódik.
- Tedd át egy olajozott edénybe, és takard le. Hagyd pihenni 3-4 órán keresztül, ez idő alatt a tészta majdnem a kétszeresére nő.
- 4 óra elteltével gyúrd át a tésztát egy kis liszttel, és most alaposan gyúrd át 4-5 percig. Ezután a pizzatészta készen áll a felhasználásra.
- Oszd fel a tésztát 3 részre, és nyújtsd ki őket a kívánt vastagságúra. Süsd őket 175°C előmelegített sütőben 5-10 percig, ezzel a pizza alapja el is készült.
- Külön-külön süsd meg a cukkinit, paprikát és gombát közepes hőfokon. Főzés közben szórj rá sót és oregánót. Tedd félre, majd egy külön tálban keverd össze az apróra vágott fokhagymát az olívaolajjal.
- Kenj egy kevés olívaolaj és fokhagyma keveréket a pizzatészta barna oldalára. Tedd rá a feltéteket tetszőleges sorrendben. Ha szeretnéd, szórj még egy kis kecskesajtot a tetejére, majd egy kis balzsamecetet, sót és borsot. Tedd be az előmelegített sütőbe, és süsd 175°C-on 10 percig. Tálalás előtt pedig szórd rá a friss zöldségeket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.