Tíz iskola nyert napelemes okoslámpát az MVM szemléletformáló pályázatán

Forrás: MVM Okosiskola -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ügyességre, gyorsaságra és energetikai, fenntarthatósági ismeretekre egyaránt szükség volt a harmadik alkalommal megrendezett MVM Okosiskola online nyereményjátékán. A versenyen, amelyre közel ötszáz pályázat érkezett, tíz hazai oktatási intézmény nyert három-három kültéri napelemes okoslámpát diákjai eredménye alapján.

Tíz magyarországi iskola gazdagodott három-három kültéri okoslámpával az MVM Csoport 2019-ben indult online nyereményjátékának idei fordulójában. A harmadik alkalommal megrendezett, szemléletformáló MVM Okosiskola pályázatra az általános és középiskolák diákjai jelentkezhettek. A versenyen idén – csakúgy, mint tavaly – online kihíváson bizonyíthattak a játékosok 2021. november 15. és 28. között. A legügyesebb játékosok iskolájuknak nyertek három napelemes lámpát. A pályázatra összesen 452 nevezés érkezett az ország 87 iskolájából, a verseny hivatalos oldalán, az mvmokosiskola.hu-n keresztül. A nevezők több mint negyede budapesti diák volt, a legtöbb pályázatot, 63-at, a fővárosi Tomori Pál Általános Iskola tanulói küldték be.

Forrás: MVM Okosiskola

A nyereményjátékra bármely OM-azonosítóval rendelkező magyarországi általános és/vagy középiskola diákja nevezhetett, 6 és 18 éves kor között. A regisztrációhoz aláírt szülői és intézményi hozzájárulást kellett csatolniuk a játékosoknak, ezt követően pedig egy dolguk volt: minél ügyesebben teljesíteni a verseny mindhárom pályáját.

A megmérettetés első részében a Csőmester nevű pálya szerepelt, ahol egy város gázellátását kellett biztosítani az összekuszálódott vezetékek helyreállításával. Az Igaz/hamis pályán a megjelenő képekről kellett eldöntenie a játékosoknak, hogy az azokon látható tevékenységekkel foglalkozik-e az MVM Csoport. A Szókirakóban pedig az MVM tevékenységi köréhez kapcsolódó kifejezéseket kellett kirakni az összekeverve megjelenő betűkből. A játékosok pontozásos értékelése alapján a legnépszerűbbnek a Csőmester kihívás bizonyult, míg a legnagyobb nehézséget a Szókirakós feladvány jelentette.

„Az egyik legnagyobb hazai vállalatként az MVM számára kiemelten fontos a fiatalok edukációjának támogatása, a következő generációk tudatos nevelésének elősegítése. Az MVM Okosiskola online kihívás legfőbb célja idén is az volt, hogy a diákoknak minél többet bemutassunk az energetika világából, illetve az MVM Csoport működéséből. A játék honlapján ezért egy tudásbázist is létrehoztunk, amely többféle tartalommal segítette a játékosok ismereteinek bővítését, amelyre szükség is volt a játékok eredményes megoldásához” – árulta el Jákó Eszter, az MVM csoportszintű kommunikációs igazgatója.

Forrás: Origo

A nyertesek sorrendje az összesített időeredmények alapján alakult ki. A leggyorsabb pályázó alig több mint 3,5 perc alatt küldött be hibátlan eredményt. A legtöbben a Csőmestert, legkevesebben az Igaz/hamis játékot oldották meg hibátlanul. Az iskolánként megnyerhető három napelemes okoslámpa között két darab négy méter magas, illetve egy darab ötméteres található. A lámpákat az iskolák által meghatározott helyre telepítik majd, akár iskolaudvarra, akár sportpályára, de minden esetben fixen rögzítve..

A tíz nyertes, aki iskolájának nyert 3-3 napelemes lámpát:

Nagy Dóra – Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, Kisvárda

Csiki Viola – Mezőtárkányi Általános Iskola Mezőszemerei Tagiskolája, Mezőtárkány

Simon-Kun Blanka – Kesjár Csaba Általános Iskola, Budaörs

Kulcsár Buda – Tomori Pál Általános Iskola, Budapest

Lennert János – Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, Veszprém

Bánfalvi Judit – Rumi Rajki István Általános Iskola, Rum

Szabó Zsuzsanna – Damjanich János Gimnázium és Mezőgazdasági Technikum, Nagykáta

Joó-Szivós Lilla – Talentum Református Iskola, Székesfehérvár

Rozner Mira – Gloriett Sportiskolai Általános Iskola, Budapest

Nagy Lara – Madocsai Református Általános Iskola, Madocsa

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.