párkapcsolat férfi szerelem szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A népi bölcsesség szerint felmelegítve csak a töltött káposzta jó, a párkapcsolat viszont semmiképp, ezért ha egyszer zátonyra futott egy kapcsolat, jobb továbblépni és nem bolygatni a dolgot. Ennek ellenére számos olyan pár van, akik úgy döntöttek, hogy adnak maguknak még egy esélyt. Volt, akiknél jó döntésnek bizonyult, volt, akiknél kevésbé, így nehéz megmondani, hogy érdemes-e újra belevágni, inkább bemutatjuk a legtanulságosabb eseteket.

1. Détár Enikő és Rékasi Károly

Jelenleg a színészházaspár házassági válságától hangos a bulvársajtó, szinte naponta kerülnek nyilvánosságra újabb fordulatok. De kezdjük inkább az elején! 29 évvel ezelőtt kötötték össze az életüket, és előszeretettel emlegették őket álompárként, ám nem feltétlenül azért, mert felhőtlen volt a kapcsolatuk, hanem azért, mert minden nehézséget átvészeltek együtt. 21 év után azonban úgy tűnt, hogy még ez a szoros szövetség sem bír el mindent: Enikő elköltözött közös otthonukból. Hivatalosan a túlfeszített életmóddal és az ebből következő elhidegüléssel magyarázták a szakítást, ám sokan tudni vélték, hogy egy másik férfi miatt bomlott fel a házasságuk. Akkor mindössze egy hónapig tartott a válság, újra fellángolt köztük a szerelem, és boldogabbak voltak, mint valaha. Egészen mostanáig. Ezúttal azonban a felesége mellett tűzön-vízen át kitartó Rékasi hagyta el a családi fészket, mégpedig Pikali Gerda miatt, akivel egy közös munka során melegedtek össze. Rövid különélés után rendeződni látszott a helyzet, hiszen a színész visszaköltözött a feleségéhez, a lesifotók tanúsága szerint azonban továbbra is tartja a kapcsolatot Gerdával, miközben a csontsoványra fogyott Enikőről egyre ijesztőbb fotók látnak napvilágot. Pillanatnyilag igencsak kérdéses, hogy ezt a krízist is elbírja-e a házasságuk, vagy végleg elválnak útjaik.

MTI / Kallos Bea
MTI / Kallos Bea

2. Elizabeth Taylor és Richard Burton

Ha lehet így fogalmazni, a műfaj klasszikusának Liz Taylor és Richard Burton kapcsolata számít. A két legendás színész 1962-ben ismerkedett össze a Kleopátra című film forgatásán, és szenvedélyes viszonyba bonyolódtak. Fokozta a helyzetet, hogy ekkor mindketten házasok voltak, ami a hatvanas években példátlan botránynak számított; a Vatikán például hivatalosan is elítélte a szerelmeseket. Végül hosszú huzavona után mindkettőjüknek sikerült elválni, és 1964-ben összeházasodtak. Elizabethnek ez volt az ötödik házassága, Burtonnek pedig a második. Kapcsolatuk soha nem volt kiegyensúlyozott, amiben szerepet játszott a rivalizálás, az alkohol és az, hogy egyikük sem volt könnyű személyiség. Tíz év múlva, 1974-ben elváltak, ám alig egy év múlva ismét oltár elé álltak. Második nekifutásra sem sikerült azonban harmonikus párkapcsolatot teremteniük, ezért kilenc hónap múlva végleg szakítottak. Közös gyerekük nem született, ám örökbe fogadtak egy súlyosan beteg német kislányt, akit bonyolult és költséges műtétekkel meggyógyíttattak.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

3. Pamela Anderson és Tommy Lee

A Baywatch szilikoncsodája és a Mötley Cre dobosa 1995-ben kötötte össze az életét egy strandon mindössze 96 órányi ismeretség után. Két fiuk született, kapcsolatuk azonban távolról sem volt harmonikus: Pamela kétszer adta be a válókeresetet, mielőtt 1998-ban valóban elváltak. A problémák legfőbb forrása az volt, hogy Lee fizikailag és szexuálisan is bántalmazta a feleségét, amiért fél évet börtönben is töltött. Ennek ellenére soha nem tudták igazán lezárni a kapcsolatukat: mindketten elismerték, hogy válásuk óta többször is voltak együtt, sőt egyesek tudni vélik, hogy Pamela házasságainak és kapcsolatainak is Tommy menetrendszerű felbukkanása vetett véget. Nemcsak alkalmi együttlétekről volt azonban szó, kapcsolatukat 1999-ben és 2008-ban is próbálták újjáéleszteni, ám mindkét alkalommal kudarccal végződött a dolog.

Forrás: Northfoto
Forrás: Northfoto

4. Vilmos és Katalin

Nehéz elhinni, de Vilmos és Katalin kapcsolata sem volt mindig ilyen idilli. 2007 áprilisában például szakítottak és külön utakon jártak néhány hónapig. A szakításnak persze előzményei is voltak: Vilmos akkoriban igen intenzíven belevetette magát az éjszakai életbe, és a bulvársajtó szorgalmasan be is számolt arról, hogy a trónörökös melyik bárban tűnt fel és kikkel flörtölt. A lesifotók és Vilmos egyre csökkenő érdeklődése nagyon megviselte Katalint, és végül ultimátumot adott csapodár párjának: komolyan veszi a kapcsolatukat vagy mindennek vége. A herceget megrémisztette az ultimátum és inkább kihátrált a kapcsolatból. A szakítás után Katalin is belevetette magát a bulizásba és rendszeresen szerepelt a címlapokon. Nem tudni, hogy mi sodorta ismét egymáshoz őket, az azonban tény, hogy 2007 nyarán többször jelentek meg együtt a nyilvánosság előtt és több hírforrás tudni vélte, hogy kibékültek. Állítólag Vilmos szó szerint visszakönyörögte magát Katalinhoz, és egy romantikus utazás során elhatározták, hogy adnak még egy esélyt maguknak - a többi pedig már történelem.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

5. Don Johnson és Melanie Griffith

Melanie mindössze tizennégy éves volt, amikor 1971-ben egy forgatáson megismerkedett az akkor huszonkét éves Don Johnsonnal. Hamar egymásba bonyolódtak, és amint a lány betöltötte a tizennyolcat, össze is házasodtak. A frigy azonban nem bizonyult tartósnak, tizenegy hónap után elváltak útjaik. Melanie egy újabb sikertelen házassággal a háta mögött 1987-ben vendégszerepelt a Miami Vice című tévésorozatban, és a forgatás alatt ismét egymásra találtak Don Johnsonnal. Két évvel később újra összeházasodtak, majd hamarosan megszületett közös lányuk, Dakota. Második nekifutásra valamivel jobban sikerült a házasság, ám ekkor sem volt felhőtlen a kapcsolatuk. 1995-ben már komoly problémáik voltak, így történhetett, hogy a Hárman párban forgatásán a színésznő összejött Antonio Banderasszal, akivel 1996-ban ki is mondták a boldogító igent.

Forrás: Northfoto
Forrás: Northfoto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.