Kávé, csoki, narancs, banán és mogyoró – szeretjük őket, igaz? Sajnos a a Természetvédelmi Világalap legfrissebb jelentése szerint egyre kevesebbszer engedhetjük meg magunknak, hogy élvezzük őket. A Vihar előtti csend címen kiadott munka ugyanis ezen élelmiszereken keresztül mutatja be a klímaváltozás hatásait – írja az Origo.
„A klimatikus körülmények változása, valamint az olyan extrém időjárási jelenségek, mint az aszályok vagy épp az árvizek már jelenleg is számos mezőgazdasági termény hozamának csökkenéséért felelősek. Arra számíthatunk, hogy a jövőben további terméskiesést tapasztalhatunk a változások következtében.
Az éghajlatváltozás negatív hatásai ugyanis a jövőben tovább fognak erősödni, a globális felmelegedés és az ehhez történő alkalmazkodás mértékétől függően
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.