Tragédia Siófoknál: vizibicikliző fiatal fulladt a Balatonba

vízbe fullad, fulladás, segélykérés, kéz
Tumisu/Pixabay -
fulladás siófok balaton vízibicikli
Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatott a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

Négyen fürdőztek egy siófoki strand előtt a Balatonban, amikor egyikük elmerült a közel három méteres vízben. Egy közelben lévő vitorláson észlelték a történteket és telefonon azonnal segítséget kértek. A vízirendészet járőrhajója pillanatok alatt a helyszínre ért, és az Alsóörsön állomásozó Rupert sürgősségi mentőhajó is nagy sebeséggel a balesethez sietett. A víz alá merült fiatal testét a vízimentők búvára a körülményekhez képest gyorsan a felszínre hozta és a fedélzeten megkezdték az újraélesztést. Tájékoztatásuk szerint mentőt is riasztottak, de a közös erőfeszítés ellenére nem sikerült a fiatal életét megmenteni. 

vízbe fullad, fulladás, segélykérés, kéz, Balaton
Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - Képünk ilusztráció
Forrás: Tumisu/Pixabay

Vészhelyzet a Balatonon: segíthet a BalatonHelp alkalmazás

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata a Facebookon is részletesen beszámolt az esetről. Felhívták minden fürdőző és vízen tartózkodó figyelmét arra, hogy körültekintően, mindenki biztonságára ügyelve strandoljon.

„Tegnap 4 külföldi fiatal vízibiciklivel fürdőzött egy siófoki strand előtti mély vízben. Egyikük elmerült a közel 3 méteres vízben. Egy közelben lévő vitorláson észlelték ezt, és azonnal kértek telefonon segítséget. A körzetben lévő vízirendészeti járőrhajó pillanatok alatt megérkezett és megjelölte a helyszínt. Eközben mi is riasztást kaptunk, így az Alsóörsön állomásozó Rupert sürgősségi mentőhajónk nagy sebességgel a helyszínre sietett. Ritkán fordul elő, hogy ilyen gyorsan kapunk pontos helyszínt, így reménykedtünk, hogy a búvárunk még kritikus időn belül felszínre tudja hozni a fiatal férfit. A körülményekhez képest sikerült viszonylag gyorsan kiemelni őt a vízből. Kiemelt szintű egészségügyi csapatunk azonnal megkezdte az újraélesztést, reménykedtünk. Számoltuk a perceket, bár tudtuk, hogy a nagyon meleg vízhőmérséklet sem kedvező ebben az esetben.  A fedélzeten zajló újraélesztés közben a mentőhajónk elindult a siófoki közforgalmú kikötőbe, ahová az Országos Mentőszolgálat siófoki esetkocsiját kértük. Minden közös erőfeszítés ellenére sem sikerült megmenteni a fiatalember életét.  Nyomatékosan felhívjuk minden fürdőző és vízen tartózkodó figyelmét, hogy körültekintően, a saját és a környezetükben tartózkodók biztonságára ügyelve strandoljanak, fürdőzzenek!  Aki a Balatonon strandol, fürdőzik, feltétlenül töltse le a BalatonHelp alkalmazásunkat, ezen keresztül tudnak a leggyorsabban riasztani bennünket, akár a parton, akár a vízen történik baleset" - írták. 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.