A TikTokon találtak egymásra az ikrek: születésükkor rabolták el őket a szüleiktől

Washington,,United,States,-,April,04,2024:,Tiktok,App,Is
Shutterstock - QubixStudio
TikTok meglepetés gyerekrablás Ikrek
Elene Deisadze soha nem fogja elfelejteni azt a pillanatot, amikor 2022-ben egyik délután görgette a TikTok-ját, amikor hirtelen megállt. Egy lány nézett vissza rá, aki pontosan úgy nézett ki, mint ő, később, kiderült, hogy ők valójában ikrek.

Az európai tinédzser azonnal kapcsolatba lépett Anna Panchulidze-cal, akit a hasonmásának hitt. A két lány azonnal megtalálta a közös hangot. Kiderült azonban, hogy több van közöttük, mint barátság - közös DNS-ük van, mivel ikrek.

ikrek
A TikTokon találtak egymásra az ikrek
Forrás: Anadolu via Getty Images/Social Media

A TikTokon találtak egymásra az ikrek

Hosszú hónapokon keresztül ismerkedtek egymással online, megtudták, hogy örökbe fogadták őket.

„Boldog gyerekkorom volt, de most az egész múltam hazugságnak tűnt” - mondta Anna az AFP-nek. Miután rájöttek, hogy nem ismerik a vér szerinti szüleiket, DNS-tesztet végeztek, és megtudták, hogy nem véletlen a köztük lévő hasonlóság – ők egypetéjű ikrek.

„Barátok lettünk anélkül, hogy sejtettük volna, hogy testvérek vagyunk, de mindketten éreztük, hogy valami különleges kapcsolat van közöttünk" - tette hozzá Elene, aki szerint csodálatos az ő egymásra találásuk, ám a múltjuk cseppet sem mondható rózsásnak. Elene és Anna egy grúz újságíró, Tamuna Museridze segítségével jöttek rá arra, hogy testvérek,  aki egy országos gyermekrablási ügyet vizsgál, amely valószínűleg évtizedeken keresztül zajlott 1950 és 2006 között.

Gyerekrablók miatt szakadt szét a család

Museridze 2016-ban kezdte meg a nyomozást, amikor két születési anyakönyvi kivonatot talált különböző dátumokkal, miközben édesanyja házát takarította halála után.

„Rájöttünk, hogy ez rendszeres volt, és több mint 100 000 gyereket loptak el Grúzia kórházaiból” - magyarázta az újságíró, aki a nyomozása során megtudta, hogy a bűncselekményt szervezett bűnözők vezették, akik széles körben toboroztak bűntársakat, beleértve orvosokat és kormányzati tisztviselőket is. Gyakran a kórházi személyzet hazudott a szülőknek, azt állítva, hogy gyermekük meghalt a születéskor, majd eladták őket olyan családoknak, akik nem tudták, hogy új gyermeküket elrabolták.

Anna anyja, Patmani Parkosadze megerősítette, hogy több ezer dollárt fizetett – annyit, amennyiből akkoriban egy kis lakást lehetett vásárolni Grúziában – azért, hogy 2005-ben örökbe fogadhassa őt, miután évekig várt egy gyermek örökbefogadására.

„Fogalmam sem volt. Akkoriban évekig kellett várni valakinek az örökbefogadására. A férjemmel személyesen hat évig vártunk, mire megkaptuk Annát” - mondta Parkosadze. „Nem voltunk tisztában a korrupt rendszerrel ... és elképzelni sem tudtam volna ilyen dolgot.”

Elene örökbefogadó anyja, Lia Korkotadze elmondta, hogy „egy árvaházból való örökbefogadás gyakorlatilag lehetetlennek tűnt a hihetetlenül hosszú várólisták miatt.” Nagyon boldog volt, amikor hallott egy hat hónapos babáról, akit a helyi kórházból lehetett hazahozni díj ellenében. „Elene-t közvetlenül a házamba hozták” - magyarázta Korkotadze, soha nem gyanítva, hogy „valami illegális dolog van a háttérben.”

Anna és Elene hálásak azoknak a családoknak, akik felnevelték őket, és hogy megtalálták egymást, de még mindig remélik, hogy újra találkozhatnak vér szerinti szüleikkel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.