Döbbenetes fordulat: szabadon engedhetik a Madeleine McCann meggyilkolásával vádolt Christian Brücknert

Madeleine McCann
Getty Images -
pedofil bíróság Madeleine McCann Christian Brückner
Az elítélt pedofil egy sor, Maddie eltűnésével össze nem függő nemi erőszak és szexuális támadás miatt állt bíróság elé a hónap elején. Mindenki sokkot kapott a tárgyalóteremben, amikor felmerült annak lehetősége, hogy a Madeleine McCann meggyilkolásával vádolt férfit szabadlábra helyezik.

A Madeleine McCann ügyében is gyanúsított Brückner már jövőre szabadulhat, miután a bíróság érvénytelenítette az ellene kiadott elfogatóparancsot. A bírák úgy döntöttek, hogy nincs okuk rács mögött tartani őt, mivel a vád, hogy ő követte el a bűncselekményeket, egyre gyengébb lábakon áll.

Christian Brückner Brueckner, Madeleine McCann
A Madeleine McCann meggyilkolásával vádolt Christian Brückner jövőre szabadulhat
Forrás: Italian Carabineri Press Office

A McCann család számára kegyetlen csapást jelenthet, hogy amikor Brückner nemi erőszak miatt kiszabott büntetése lejár, szabadon távozhat - ez mindössze néhány hónap múlva be is következhet, 2025 elején. A 47 éves, elítélt pedofil Brückner ellen nemi erőszak és szexuális támadások sorozata miatt folyik eljárás, amelyeknek semmi köze Maddie-hez.

A bíróság először úgy döntött, hogy előzetes letartóztatásban kell tartani a férfit, mivel alapos gyanú volt rá, hogy ő követte el a támadásokat - köztük egy ír nő, Hazel Behan megerőszakolását is. A braunschweigi tartományi bíróság Brückner védőügyvédjének kérésére azonban hatályon kívül helyezte az elfogatóparancsot, mert az „minden vádpont tekintetében tagadja a megalapozottan gyanúsítható személy" tényét.

„A kamara öt bűncselekménnyel összefüggésben visszavonta az elfogatóparancsot" - áll a bíróság közleményben.

Február óta több tucat tanút hallgattak meg mind az öt ügyben, de a meghallgatások után a bíróság már nem volt meggyőződve arról, hogy Brückner elkövette ezeket a bűncselekményeket. Ha Brücknert ősszel felmentik, a nyomozóknak lehetőségük van fellebbezni, hogy megpróbálják rács mögött tartani a brutális férfit. Ha ez nem sikerül, akkor nem marad más a kezükben, mint hogy Maddie miatt vádat emeljenek Brückner ellen. A McCann-ügy koronatanúit már kihallgatták, már csak az ügyészségi döntést várják.

Brückner megműtette magát Madeleine McCann eltűnése után

Brücknerről korábban megtudták, hogy 7500 fontot költött arra, hogy négy hónappal Maddie eltűnése után megműttesse az állkapcsát és kiálló fogait helyreállíttassa. Nem sokkal később előkerült egy rendőrségi fantomkép, amin egy bakfogú férfit láttak a McCannék által bérelt apartman közelében.

A múlt hónapban a gyanúsított adatvédelmi törvényekre hivatkozva próbálta megakadályozni, hogy a bíróságon bemutassák azokat a képeket, amelyek egy horrorisztikus nemi erőszakhoz kötik. Brückner eltávolíttatott a bal combjáról egy anyajegyet, hogy ne lehessen azonosítani a Hazel Behan elleni késes támadás ügyében. Ez felveti annak a lehetőségét, hogy az ügyészek nem tudják majd bemutatni ezeket az anyajegyekről készült fotókat bizonyítékként, annak ellenére, hogy azok fontosak Hazel állításainak alátámasztásában.

Brueckner továbbra is tagadja a háromrendbeli nemi erőszak és kétrendbeli gyermekekkel szembeni szexuális visszaélés vádját. A tárgyalások hamarosan folytatódnak.

Ez is érdekelhet: 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.