A legjobb nap az elválásra: ilyenkor szakítanak a legtöbben

Image,Of,A,Couple,Breaking,Up
Shutterstock - yamasan0708
párkapcsolat válás szakítás
Azon gondolkodsz, mégsem a párod az igazi, ezért a szakításon merengsz, de nem tudod, mikor lenne a legalkalmasabb kimondani, hogy vége? Nem tudod eldönteni, melyik nap lenne ideális a válásra? Meg fogsz lepődni, de a szakításnak is megvannak a legjobb napjai, legalábbis ami a statisztikákat illeti.

Némi adatelemzés, egy kis statisztika-nézegetés, és hamar kiderül, hogy bizony vannak napok, amikor könnyebben jön a szakítás. Az elválás sosem egyszerű — bár van, akinek többszörös visszaesőként már rutinból jön a "szép volt, jó volt, köszönöm, ennyi" —, a legtöbben, a kicsit empatikusabbak sokáig fontolgatják, mikor lenne a legideálisabb kimondani a nemet. Ki tudja, miért, de vannak napok, időpontok, amelyek egyszerre több embernek is eszébe jutnak, bizonyos események, ünnepek közeledte vagy elmúlta hirtelen mindent más megvilágításba helyez. 

válás, szakítás
Vannak napok, amikor többen döntenek a válás vay szakítás mellett
Forrás: Shutterstock

Eltelt 3 hónap, itt az ideje az elválásnak

Három hónap nem tűnik hosszú időnek, mégis, a legtöbb friss kapcsolatnak ezen a ponton lesz vége. Ekkora kiderül, hogy mennyi a valóság, és mi az, amit a képzeletetek, a vágyaitok, igényeitek és reményeitek tettek hozzá a kapcsolathoz. Ha utóbbi nagyobb szeletet tett ki, akkor már itt is van a kapcsolat vége, már csak azt kell kitalálni, melyik legyen a szakítás napja. Mondjuk a hétfő?

Szuper hétvége volt, de...

És már helyben is vagyunk. Egy szép hétfői napon arra ébredsz, hogy érkezik az üzenet: "Szuper volt a hétvége, de inkább ne legyen következő". Ismerős? Erős kezdés egy halmozottan hátrányos helyzetű napon, amit már amúgy is mindenki gyűlöl, hiszen vége a pihenésnek, kezdődhet a munka. És akkor még ez is... Márpedig a legtöbb szakításra hétfőn kerül sor. 

A fagyos január a szíveket is megdermeszti

Mindenki szereti magát jó embernek gondolni, így aztán bármennyire is lépne már, nem a karácsony környékét célozza meg a válás bejelentésével. Vár még egy kicsit, a szilvesztert is átbulizza kedvesével, aztán eljön a január, és a hideggel együtt a rideg valóság is a másik számára. Ha a párod januárban szakít veled, feltehetőleg már hónapokkal korábban felmerült benne a válás gondolata. Az új év mindkettőtöknek elhozta a tiszta lapot, s bár sovány vigasz, jó, ha tudod, hogy a legtöbb szakítás az év első hónapjában történik.

A szerelemünnepnél jobb napot keresve se találni

Ki tudja, miféle perverzió okán, de nagyon sokan gondolják úgy, hogy a Valentin-nap a legalkalmasabb a szakításra. Ha egyébként sem ünneplitek a szerelemünnepet, akkor is ott van a tudatotokban, hogy most kellene boldognak lenni. Ilyenkor könnyebben tudatosul, ha valami hiányzik a kapcsolatból: az elköteleződés, az izgalom, a romantika, az érzelmek vagy az együtt töltött idő? Mindegy is, mi, a tény, hogy a Valentin-nap nemcsak csöpögős romantikát, de rengeteg válást is hoz magával. 

Április: itt az ideje a tavaszi nagytakarításnak

A tavasz a változás szimbóluma. Talán meglep, hogy a férfi vagy nő, akivel a téli hidegeket összebújva töltötted, úgy döntött, hogy a tavaszi nagytakarítás keretein belül, a feleslegessé vált holmikkal együtt téged is kipucol a lakásból. Pedig nem is olyan ritka: áprilisban igencsak sok kapcsolat végződik szakítással, ilyenkor rengetegen intenek búcsút a másiknak, és igyekeznek új szerelmet találni, új életet kezdeni.  

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.