Ezt üzente Vilmos herceg a vereséget szenvedő angol válogatottnak

Vilmos herceg, György herceg
Getty Images - dpa/picture-alliance
Eb-döntő angol válogatott üzenet Vilmos herceg György herceg
A walesi herceg szívhez szóló hét szóval üzent az angol válogatottnak, miután 2-1-es vereséget szenvedtek Spanyolországtól a 2024-es Eb döntőjében. Vilmos herceg és fia, György herceg Berlinben nézték meg a meccset, melynek végén nem ők örülhettek.

Vilmos herceg a hivatalos közösségi oldalain üzenet azt az angol csapatnak, ezt írta: „Ezúttal ennek egyszerűen nem így kellett volna lennie. Még mindig nagyon büszkék vagyunk rátok. Hajrá, Anglia. W."

Vilmos herceg üzenete az anol focicsapatnak
Vilmos herceg üzenete az anol focicsapatnak
Forrás: https://www.instagram.com/princeandprincessofwales

Vilmos a 10 éves György herceggel vett részt a vasárnap esti mérkőzésen a berlini Olimpiai Stadionban. A meccsre mindketten nagyon készültek, a játék kezdete előtt Vilmos tweetelt is: „Annyira büszkék vagyunk rátok, már csak egy utolsó lökés, és befejezzük a munkát! Menjetek ki, és mutassátok meg a világnak, mire vagytok képesek. Mi hiszünk bennetek. W."

Vilmos herceg a labdarúgó-szövetség elnöke és elkötelezett futballrajongó, világos volt, hogy nem akar lemaradni a döntőről, főleg, hogy egyéb elfoglaltságai miatt Dortmundban nem tudta megnézni, amint Anglia legyőzi Hollandiát az elődöntőben. A játék alatt Vilmost és György herceget láthattuk nagyon szomorúnak és nagyon boldognak is, a két trónörökös nagyon ki akarta szurkolni a győzelmet, Vilmos ujjongott és a levegőbe csapott, amikor a csapata gólt szerzett.

Vilmos herceg és fia, György Berlinben, az Eb-döntőn
Vilmos herceg és fia, György Berlinben, az Eb-döntőn
Forrás: Northfoto

Vilmos Eb-döntőn való részvételét a múlt hét elején erősítették meg. György herceg megjelenésére számítani lehetett ugyan, ennek ellenére hatalmas meglepetés volt, és nagy örömmel töltötte el a rajongókat. A kis trónörökös, aki a jövő héten ünnepli 11. születésnapját, szüleihez hasonlóan nagy sportrajongó.

Fiához hasonlóan Károly király is üzent az angol csapatnak a vereség ellenére. Közleményét egyenesen Gareth Southgate szövetségi kapitánynak intézte: „Bár a győzelem ma este elkerült benneteket, ennek ellenére a feleségemmel és az egész családommal együtt arra buzdítunk benneteket és a szurkolóitokat, hogy emelt fővel álljatok fel. Mindazok, akik bármilyen szinten részt vettek már sporttevékenységekben, tudják, milyen kétségbeejtő érzés lehet egy ilyen eredmény, amikor a díj már olyan közel volt - együttérzünk veletek, miközben persze gratulálunk Spanyolországnak. De kérlek, higyjétek el, hogy az Európa-bajnoki döntőbe jutás önmagában is nagyszerű eredmény, és egy olyan nemzet büszkeségét hozza magával, amely ma is a Három Oroszlánért fog üvölteni, és a sok diadalért, amelyek kétségkívül még előttünk állnak. Charles R"

Nem csak Vilmosnak és Györgynek volt hivatalos elfoglaltsága vasárnap, a walesi hercegné kislányával, Saroltával Wimbledonban tette tiszteletét a férfi egyes döntőn:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.