Így reagált Sarolta hercegnő, amikor édesanyját álló ovációval fogadták Wimbledonban

Wimbledon Tennis / gentlemen’s singles final / Catherine
The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri - The Yomiuri Shimbun via AFP
brit királyi család wimbledon katalin hercegné Sarolta hercegnő
A walesi hercegnő a kislányával, Saroltával és a testvérével, Pippával nézte végig a wimbledoni tenisztorna férfi egyes döntőjét. Katalint állva tapsolta meg a közönség, amikor elfoglalta helyét a királyi páholyban, Sarolta pedig elképesztően büszke volt az anyukájára.

Katalin hercegné legnagyobb rajongója minden bizonnyal a kislánya, Sarolta hercegnő. Ezt bizonyítja azt a fotó, ami július 14-én, Wimbledonban készült róluk. Amikor elfoglalták helyüket a Centre Court királyi páholyának első sorában, a közönség felállt, és állva tapsolta meg a rákbeteg hercegnét. Sarolta hercegnő büszkén nézett fel édesanyjára, egészen biztosan megértette a pillanat jelentőségét. Katalin is láthatóan meghatódott a kedves fogadtatástól.

Sarolta hercegnő, katalin hercegné, wimbledon
Sarolta hercegnő elképesztően büszke volt az anyukájára
Forrás: WireImage/Celebrity Sightings At Wimbledon 2024 - Day 14

A wimbledoni tenisztornán való részvétel volt Katalin második nyilvános szereplése azóta, hogy bejelentette, rákkal küzd. Június közepén, fél év után először a Trooping the Colour parádén láthattuk. Akkor azt közölte a palota, hogy a hercegné nyáron szeretne még részt venni pár eseményen, ha az egészségi állapota engedi, így mindenki remélte, hogy Wimbledonban is ott lesz. Erről azonban az utolsó pillanatig nem lehetett tudni semmit, a férfi döntő előtti napon közölte csak a Kensington-palota, hogy Katalin tiszteletét teszi a verseny zárónapján, várhatóan ő adja majd át a díjat a nyertesnek. Azt sem lehetett tudni, hogy kit visz magával Katalin. Külföldi lapok arra tippeltek, hogy Sarolta hercegnő kapja majd a megtisztelő feladatot, Vilmos herceg és György ugyanis Berlinbe utaznak a foci-Eb döntőjére, hogy lássák az angol válogatott játékát.

Sarolta hercegnő nem először volt Wimbledonban

Katalin hercegnő és Vilmos herceg rendszeres látogatói a wimbledoni tenisztornának, és az utóbbi években már a gyermekeiket is magukkal vitték. Sarolta hercegnőnek ez már a második wimbledoni kiruccanása volt. A 9 éves kislány tavaly is csatlakozott szüleihez és testvéréhez, György herceghez. Stílusos napszemüvegben szurkolt Carlos Alcaraznak, aki egy izgalmas mérkőzésen legyőzte Djokovicot.

György herceget 2023-ban már másodszor vitték magukkal a szülei, először 2022-ben nézhette végig a döntőt, és a kezébe is vehette a trófeát. György herceg és Sarolta hercegnő kistestvére, a 6 éves Lajos herceg még nem debütált Wimbledonban. Ennek az lehet az oka, hogy még túl fiatal - mindkét királyi testvér 8 éves volt, amikor először vett részt a sporteseményen.

Nem csak nézni szereti Katalin hercegné a teniszt

Katalin teniszszeretete gyerekkorára nyúlik vissza, és Wimbledont csak egyszer hagyta ki – 2013-ban, amikor terhes volt György herceggel. Azt is tudni, hogy nem csak nézni szereti ezt a sportot, a hercegné az exkluzív fulhami Hurlingham Clubban vett teniszleckéket, játszott a legnagyobb teniszsztárokkal, köztük Roger Federerrel és Emma Raducanuval is.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.