Reménytelen: nem gyűlik a pénz Ónodi Henrietta rehabilitációjára

1992 Olympics
Ónody Henrietta
Getty Images/1992 Olympics - David Madison
Ónodi Henrietta adomány rehabilitáció szívinfarktus
Ahogy azt korábban megírtuk, Ónodi Henrietta súlyos szívinfarktust kapott Floridában. Az olimpiai bajnok tornászt a kórházba szállítás közben többször újra kellett éleszteni, s bár sikerült megmenteni, a rehabilitáció még hosszú időt és sok pénzt vesz igénybe.

Ónodi Henrietta testvére, Barbara kezdett adománygyűjtésbe a magyar olimpikon megsegítésére. Az 50 éves világ-, Európa-, és olimpiai bajnok magyar tornász súlyos szívinfarktust kapott Floridában. Egy élelmiszerboltban lett rosszul és esett össze. Bár azonnal kórházba szállították, útközben többször megállt a szíve, ezért többször újra kellett éleszteni, de sikerült stabilizálni az állapotát. Ezután életmentő műtéten esett át, mert mint kiderült, teljes artériaelzáródása volt.

oimpiai bajnok, 1990 Goodwill GamesÓnodi Henrietta
Az olimpiai bajnok. Európa-bajnos és világbajnok Ónodi Henrietta
Forrás: Getty Images/1990 Goodwill Games

A volt tornász édesanyja elmondta, hogy lánya olimpiai járadékát minden hónapban átutalják neki, abból állja a nővére a költségeket, viszont a kórházi rehabilitáció annak ellenére is hatalmas teher, hogy Ónodi Henriettának van biztosítása, az a sajátos amerikai egészségügyi biztosítási rendszernek köszönhetően csak korlátozottan fedezi a kórházi és orvosi költségeket. Ezért a felépülése érdekében a közösségi médiában gyűjtést indítottak, bárki adományozhat bármekkora összeget a magyar bajnoknak.

Az adománygyűjtést Ónodi Henrietta testvére, Barbara kezdte el, azóta újra jelentkezett, és beszámolt az olimpiai bajnok állapotáról, elmondta, miért nem lehet hazaszállítani a húgát, édesanyjuk pedig arról beszélt, hogy messze még a felépülés, hosszú az út, amelynek még nem látják a végét, és rengeteg pénzre és támogatásra lenne még szüksége Ónodinak.

Nem gyűlik a pénz Ónodi Henrietta rehabilitációjára

A szükséges összeg, amelyből olimpiai bajnok tornászunk kezelése megoldható lenne, 500 ezer dollár, ami nagyjából 175 millió forint. Eddig  33,347 dollár, azaz valamivel több mint 12 millió forint gyűlt össze kisebb-nagyobb adományokból, ami a közelében sincs annak, amennyiben a kezelések kerülni fognak. 

A Gofundme oldalán a család továbbra is várja a segítséget Ónodi Henrietta felépüléséhez. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.