Máris fázol? Öt hely, ahol most kezdődik a nyaralószezon

Nyári depresszió
Shutterstock - Mariana Serdynska
utazás Brazília nyár
Még csak nemrég értél haza a vakációból, de az első hűvösebb napon felbosszantottad magad? Hidd el, tudunk néhány olyan helyet , ahol éppen ilyenkor kezdődik a nyár. Az extra nyaralást már ma elkezdheted szervezni.

Ahogy beköszönt a hideg idő Európában, és előkerülnek a pulcsik, sokan vágyakozva gondolunk a nyári napokra és a tengerpartokra. Szerencsére nem kell tavaszig várni, hogy újra élvezhessük a napsütést. A világ számos pontján most kezdődik a nyaralószezon, ahol a meleg idő és az egzotikus tájak várják a turistákat. Íme öt hely, ahol a következő hetekben tökéletesen élvezheted a nyaralást!

nyaralószezon
Nyaralószezon a trópusokon Forrás: Shutterstock/Wonderful Nature

Öt hely, ahol most kezdődik a nyaralószezon

 1. Dél-Afrika – Fokváros

Novemberben Dél-Afrika déli része igazi nyaralóparadicsommá válik. Fokváros gyönyörű strandjai, mint a Clifton Beach vagy a Camps Bay, ilyenkor telnek meg élettel. A Tábla-hegy lenyűgöző kilátást nyújt, a helyi borvidékek pedig a világ legjobb borait kínálják. Az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek a hegyi túrák vagy a Cape Point felfedezése remek lehetőség. 

Cape,Town,,Western,Cape,,South,Africa,-,7.6.2024,-,Downtown
Dél-Afrika – Fokváros
Forrás: Shutterstock

Miért érdemes ide utazni? A november-márciusi időszak a legideálisabb a tengerparti pihenésre és a természet felfedezésére. A hőmérséklet ilyenkor 25-30°C között mozog, így garantáltan napfényes nyaralás vár.

 2. Ausztrália – Queensland

Az ausztrál tavasz nyárba fordul novemberben, és az ország keleti partja, különösen Queensland, tökéletes úti cél a tenger szerelmeseinek. Az ikonikus Nagy-korallzátony és az egzotikus szigetek, mint a Whitsunday-szigetek, a búvárok és snorkelezők paradicsoma. Queenslandben a trópusi erdők és a vízesések mellett a fehér homokos strandok is felejthetetlen élményt nyújtanak.

Brisbane,Skyline,,Capital,Of,Queensland,,Australia
Ausztrália – Queensland
Forrás: Richie Chan/Shutterstock

Miért érdemes ide utazni? A november-márciusi időszakban kezdődik az igazi nyár, és a trópusi időjárás tökéletes körülményeket biztosít a tengerparti és vízi tevékenységekhez. A hőmérséklet 25-35°C, a víz pedig kellemesen meleg.

 3. Thaiföld – Phuket

Thaiföld déli szigetein, különösen Phuket szigetén, novemberben kezdődik a száraz, napsütéses időszak, ami ideális a nyaraláshoz. A türkizkék tenger, a gyönyörű strandok, mint a Patong Beach vagy a Kata Beach, és a különleges helyi kultúra sok turistát vonz. A thai konyha egzotikus ízei és a nyüzsgő éjszakai élet további vonzerőt jelent. Ha valami különlegesre vágysz, látogass el a közeli Phi Phi-szigetekre vagy a James Bond-szigetre.

Rooftop,Bar,View,In,Ao,Yon,Yai,Beach,In,Phuket,
Thaiföld – Phuket
Forrás: Shutterstock

A november-februári időszak Thaiföld legjobb hónapjai közé tartozik, amikor a hőmérséklet 25-30°C, és kevés az eső, így tökéletes időjárási körülmények várnak.

4. Mexikó – Cancún

Ha valami egzotikusra vágysz, Cancún és a  Riviera Maya tökéletes választás lehet. Mexikó karibi partjain novembertől kezdődik a nyári szezon, amikor a fehér homokos tengerpartok és a kristálytiszta tenger vonzzák a turistákat. A Maja romok, mint Tulum vagy Chichen Itza, lenyűgöző történelmi látnivalókat kínálnak, míg a természetkedvelők a környező esőerdőkben és barlangokban fedezhetik fel a vadon szépségeit.

A,Young,Woman,Tourist,In,A,Hat,Stands,Against,The
Mexikó – Cancún
Forrás: Bucha Natallia/Shutterstock

Miért érdemes ide utazni? A november-márciusi időszak tökéletes a trópusi pihenéshez. Az időjárás 25-29°C között van, kevés csapadékkal, így élvezheted a napsütést és a karibi életérzést.

 5. Brazília – Rio de Janeiro

Novemberben már tombol a nyár Rio de Janeiróban, és a legendás Copacabana vagy Ipanema strandokon az élet sosem áll meg. A világ egyik legikonikusabb városa kulturális és természeti csodákkal vár. A Krisztus-szobor meglátogatása kötelező program, a város éjszakai élete pedig garantáltan emlékezetes marad. A zöldellő hegyek, a színes piacok és a különleges brazil ételek pedig tökéletes kiegészítői a nyaralásnak.

Mirante,Dona,Marta,-,Rio,De,Janeiro,-,Brazil
Brazília - Rio de Janeiro 
Forrás: Shutterstock

A november-február közötti időszak Rio csúcsideje, amikor a hőmérséklet 28-35°C, és a város lüktetése igazi nyári hangulatot varázsol.

Miért most utazz?

Amíg Európában a fagyos idő kezd beköszönteni, ezek a nyaralóhelyek csak most indulnak be igazán. Ha szeretnéd meghosszabbítani a nyarat, vagy már most megkezdnéd a napozást és a tengerparti kikapcsolódást, ez az öt úti cél garantáltan felmelegít! Tervezz előre, és élvezd a napsütést, miközben a világ egy másik pontján a nyár javában tart!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.