Őszi dekorációk, amikkel igazán hangulatossá varázsolhatod a teraszod

Woman,Relaxing,On,Cozy,Balcony,,Reading,A,Book.
Shutterstock - Mariia Korneeva
ősz terasz dekoráció
A szeptember beköszöntével a természet lassan átalakul, és közben pazar árnyalatival elkápráztat minket. Így épp itt az ideje, hogy inspirálódjunk szépségéből, és az őszi dekorációk segítségével új köntösbe öltöztessük a teraszunkat. Ehhez hoztunk néhány kreatív, könnyen megvalósítható ötletet.

Legyen szó akár kisebb erkélyről, egyszerű társasházi balkonról vagy egy kertes ház teraszáról, az őszi dekorációk segítségével a hideg hónapok beköszöntével is maximálisan kihasználhatjuk, és igazán hangulatossá tehetjük ezeket a stílusos kültéri helyszíneket. Ha elég kreatívak vagyunk és szeretünk dekorálni, az idei évszakváltást imádni fogjuk! Jöhetnek a különleges formájú termések, tobozok és az ezer színben pompázó falevelek – az őszi természet kincseiben csodálatos dekorációs lehetőségek rejlenek.

őszi dekorációk
Őszi dekorációk, amelyek még otthonosabbá teszik otthonunkat
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 FotoHelin/Shutterstock.  No use without permission.

Kár lenne ősszel lemondanod a teraszod, balkonod kínálta nyugalomról. Néhány apró, ám annál látványosabb trükkel ebben az évszakban is a nyugalom szigetévé változtathatod, egy nagy csésze teával, és néhány finom ropogtatni valóval.

Őszi dekorációk, mesés kopogtatók

Gyűjtsünk izgalmas formájú és színű faleveleket a kicsikkel. Egy vastagabb kartonlapból kivágott körre felragasztva el is készíthetjük az egyik legegyszerűbb őszi lakásdíszünket, egy szép kopogtatót. De használhatunk szőlő venyigét (azaz szőlőágat) koszorúfonáshoz. Már önmagában is nagyon dekoratív, de tovább díszíthetjük csipkebogyó ágakkal, somvesszővel, esetleg tiszafával és fenyővel is.

Fagytűrő szépségek az ősz jegyében

Akadnak olyan növények, amelyeket az őszi időszakban most kell elültetni, másokat pedig a kemény fagyok beálltával kell eltenni a megfelelő teleltetőhelyre. Szerencsére azonban szép számmal akadnak olyan télen virágzó növények, amelyek jól viselik a hideget, ezért a szürke hónapokban élettel töltik meg a balkont, és szinte bármelyik virágüzletben beszerezhetjük őket: ilyen a csarab, erika, varjúháj és a díszkáposzta.

Beautiful,Heather,Flowers,In,Pots,And,Pumpkins,On,Wooden,Bench
Az őszi dekorációk leglátványosabb színfoltja a csarab
Forrás: Shutterstock

Tipp: A legpompásabb télálló évelők ősszel is színpompás látványt nyújtanak otthonod számára. Ráadásul ezek a virágzó évelők nagyon jól mutatnak díszfűvel, árnyliliommal, vagy tűzgyöngyvirággal.

Ellenállhatatlan textúrák, puha díszpárnák

Akár megvesszük, akár mi magunk készítjük el őket, az őszi mintás díszpárnákkal, huzatokkal egyszerűen nem lőhetünk mellé. A sötétebb tónusú, nyugtató színű párnák és meleg takarók egy csapásra átalakítják még a legszürkébb teraszt is. Puhasággal, kényelemmel és kellemes melegséggel töltik fel otthonunk minden zugát, ami pozitív hatással lesz ránk az őszi időszakban.

Hívogató őszi fények, melengető hangulat

Ahogy a nappalok rövidülnek és az éjszakák egyre hosszabbak, úgy válik ez az időszak tökéletesen alkalmassá arra, hogy feldobjuk otthonunk hangulatát néhány meleg színnel, természetes anyaggal és új világítással. A természetes napfényt az őszi időszakban könnyedén helyettesíthetjük hangulatos lámpákkal, fényfüzérekkel és az örök klasszikusokkal, az illatos gyertyákkal.

Beautiful,Autumn,Location,With,Pumpkins,,Halloween,,Close-up
A tökös dekorációk ideálisak asztalok, polcok, bejárati ajtók díszítésére is
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2023 Minakryn Ruslan/Shutterstock.  No use without permission.

Tipp: A kellemesen hűvös időben nem csak a puha pokrócok és a réteges öltözködés melegítheti fel a testünket és a lelkünket. Esténként, egy hosszú nap végén jól esik bekuckózni egy pohár finom borral, és az őszi dekorációk között elbújni egy jó könyvvel a kezünkben. Feltétlenül próbáld ki!

Az őszi dekoráció kedvence: tökök minden mennyiségben

Egy igényesen elrendezett kis sarok az őszi balkonon nagyon látványos és hívogató tud lenni, szinte élmény kiülni egy ilyen teraszra takaróban, meleg teával teli bögrét szorongatva. Az ősz jolly jokere egyértelműen a dísztök, amit rengetegféleképpen fel tudunk használni. A színes dísztökök önmagukban is nagyon dekoratívak, amik mellett szépen mutatnak a gyertyák és mécsesek.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.