Elhunyt a világ legkövérebb macskája: az állatorvosok nem vették észre a zsírrétegek alatt rejtőző rákos daganatokat

Funny,Fat,Ginger,Cat,Take,A,Relax,On,Wooden,Floor
Shutterstock - TarasBeletskiy
gyász Kövér macska
Az orvosok úgy vélik, hogy Crumbs zsírrétegei olyan vastagok voltak, hogy a vizsgálatok nem tudták kimutatni a belső szerveit ellepő rákos daganatokat – emiatt halt meg hirtelen a hét elején. A világ legkövérebb macskája egy fogyókúratáborban vesztette életét.

Az orvosok szerint Crumbs – vagy oroszul Kroshik – zsírrétegei annyira mélyek voltak, hogy még a gépek sem mutatták ki a belső szerveit sújtó daganatokat. A világ legkövérebb macskája, akit étvágyáról és minden morzsa elfogyasztásáról neveztek el, egy orosz kórház pincéjében nevelkedett kekszen és levesen, míg végül megtalálták.

macska
Elhunyt a világ legkövérebb macskája
Forrás: Shutterstock

Elhunyt a világ legkövérebb macskája

A legnagyobb súlya 17,2 kg volt. A macska egy fogyókúraklinikára került, ahol lenyűgöző eredményeket ért el, és szigorú diétája és mozgásprogramja mellett közel 3 kg-tól szabadult meg. Október 26-án azonban meghalt légzési problémák miatt, amiről a helyi média számolt be.

A Matroskin macskamenhely állatorvosai daganatokat találtak a tüdején és a lépén, amelyeket a több szervet érintő összeomlás kiváltójának tartanak. A menhely vezetője, Galiana More a helyi médiának így nyilatkozott: 

A macska két napja kezdett fulladozni, az oxigénkamrában feküdt a klinikán. Az utolsó két órában folyamatosan újraélesztettük, hogy továbbra is lélegezhessen és életben maradhasson. Sajnos az igazi halálok egyelőre ismeretlen.

De az a tény, hogy képes volt három kilogrammot leadni, lehetővé tette az ultrahangos érzékelők működését, így az orvosok többszörös daganatokat észleltek a lépén, és nem zárják ki az áttétek lehetőségét a tüdejében. Ezért nagyon nehéz megítélni, mi volt az elsődleges ok – a túlsúly vagy a daganatok. Amikor ilyen sok szervi elégtelenség együttesen jelentkezik, a test egyszerűen nem képes megbirkózni, még akkor sem, ha Kroshik valóban harcos volt.

A gondozói így búcsúztak tőle: „Néha a csodák elmaradnak. Néha még a legerősebb macskák sem bírják. Néha még a legjobb orvosok, rehabilitációs központok és az emberek támogatása sem tud segíteni. Köszönjük, hogy Kroshik mellett voltatok az utolsó leheletéig. Köszönjük, hogy ti adtátok az okot Kroshiknak, hogy higgyen a jó emberekben. Köszönjük, hogy kedvességetekkel továbbra is másokat mentetek meg.”

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.