Karriertanácsadó árulta el, mi a legrosszabb válasz, amit állásinterjún adhatsz

állásinterjú, tiltott kérdések
Shutterstock -
munkahely állásinterjú karrier
Ha új munkahelyre pályázunk, az általában hatalmas stresszel jár. Renegeteg kérdést kapunk és egyáltalán nem biztos, hogy azokra tudjuk a megfelelő választ. A szakember szerint akár egy jó mondaton is múlhat az állásinterjú sikere.

Anna Papalia karrierszakértő - aki több mint egymilliós követőtáborral rendelkezik a TikTokon - szerint van egy gyakori kérdés az állásinterjún, amelyre csupán egyetlen jó válasz lehetséges, de nagyon sokan nem tudják, mi ez. Ugyanekkor elárulta a lehető legrosszabb választ is. 

Állásinterjú előtt állsz? Ez a legrosszabb válasz
Állásinterjú előtt állsz? Ez a legrosszabb válasz
Forrás: Shutterstock

Az állásinterjú sikere vagy sikertelensége egy válaszon is múlhat

A kérdés: miért szeretnél itt dolgozni? Nos, a a lehető legrosszabb válasz az, hogy a juttatásokért vagy pedig az, hogy szimpatikus a cég. A megfelelő válasz az, hogy "én vagyok az, aki meg tudom oldani a problémájukat" - vélekedik Papalia és hozzátette, a munkadók nem akarnak olyan embert, akik egyszerűen csak ott akarnak dolgozni vagy azt sorolják, hogy nekik miért lenne jó az adott munkahely és munkakör. Azt kell hangsúlyozni, hogy ők mit tudnak adni - idézi a szakértőt az Express

Anna Papalia korábban arról is beszélt, mi az, amiről egy állásinterjún mindenképpen hazudjunk. „Amikor egy interjún megkérdezik tőled, hogy 'Aktív álláskereső vagy-e?' vagy 'Voltál-e állásinterjún máshol is?', csak egy dolgot válaszolhatsz, még akkor is, ha nem igaz" - vélekedik. Hogy mi ez a válasz, arról itt írtunk

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.