Elképesztő! Ez az online eszköz az emberi beszédet elefántnyelvre fordítja

állatvilág elefántok kommunikáció
A Hello In Elephant egy igazán csodálatos projekt, amelyet a David Sheldrick Wildlife Trust indított azzal a céllal, hogy kapcsolatot teremtsen az emberek és az elefántok között. Egy olyan online eszköz, amely lefordítja az egyszerű emberi beszédet elefántnyelvre.

A Hello In Elephant képes lefordítani az egyszerű emberi beszédet elefántnyelvre, amelyet az elefántok megértenek. Miután a röid angol nyelvű üzenetet rögzítjük a felületen, megjelenik egy videó, amelyben egy elefánt kommunikálja a fordítást, és ezt meg is lehet osztani. Az eszköz szövegekkel és emojikkal, hangulatjelekkel is működik.

elefánt, elefántnyelv, elefántok
Az elefántnyelv egyfajta beszéd, hangadás, amivel az elefántok kifejezik az érzelmeiket. 
Forrás: Shutterstock/EcoPrint

Így hangzik elefántnyelven az, hogy szeretlek

A Hello in Elephant egy olyan projekt, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet és adományokat gyűjtsön az afrikai elefántok számára. Az elefántok kommunikációjának és viselkedésének évtizedes kutatása után most már kezdhetjük megérteni a nyelvüket is. Az elefántok így köszönnek szeretettel és ragaszkodással:

A Hello In Elephant projekt célja az afrikai elefántok védelmének népszerűsítése és az adománygyűjtés az állatok megmentése érdekében. Évtizedek kutatásának eredményeként, amely az elefántok kommunikációs és viselkedési módjait vizsgálta, sikerült egyre inkább megértenünk a nyelvüket. 

Az elefántok sokféle hangot használnak a kommunikációjukhoz. A Hello In Elephant hangfelismerő technológiát, valamint szövegbevitelt és hangulatjeleket használ az egyszerű emberi üzenetek elefántnyelvre történő lefordításához. A kampány azért jött létre, hogy lehetőséget adjon az embereknek egyszerű szavak és érzelmek lefordítására olyan elefánthívásokra, amelyek hasonló érzelmeket vagy szándékokat jeleznek. A különböző elefántanimációk pedig lehetővé teszik e hívások vizuális ábrázolását. 

Az alkalmazás valódi, afrikai elefántoktól származó hangokat használ. 

Mivel sok embernek nincsen lehetősége rá, hogy természetes élőhelyükön halhassa ezeket a csodálatos állatokat, most a technika segítségével ez valóra válik az otthonainkban is.

Az afrikai elefántokat a kihalás veszélye fenyegeti

Élőhelyeik elvesztése, a vadonban élő állatok turisztikai célra történő befogása, valamint a még mindig virágzó orvvadászat, ahol főleg az elefántok szarvaiért gyilkolják le az állatokat csak néhány az elefántokat fenyegető veszélyek közül. 100 év alatt a vadon élő elefántok száma 95%-al csökkent. Jelenlegi becslések szerint kevesebb, mint 400 ezer példány él Afrikában. Az alkalmazás segíthet felhívni a figyelmet az elefántokra és hogy az emberek lépéseket tegyenek e veszélyeztetett faj védelmében.

Az elefántoknak van a legemberibb nyelve az állatvilágban:

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.