Hullócsillagokat figyelhetünk meg az égen: ekkor legyünk résen

meteor ég hullócsillag
Október 8-án és 9-én érdemes az eget kémlelnünk, ha nem akarunk lemaradni a csodálatos látványról. A Draconid meterorrajból származó hullócsillagokat figyelhetjük meg.

Mivel nagyrészt tiszta égbolt várható, ezért Magyarorzágon is láthatóak lesznek azok a hullócsillagok, amik a Draconid meterorrajból származnak. Október 8-án és 9-én érdemes a figyelmünket felfelé fordítani, hogy ne maradjunk le a csodálatos látványról.

hullócsillag, csillaghullás, csillagos ég, égbolt
Ekkor figyelhetjük meg a hullócsillagokat
Forrás: Shutterstock

Ekkor lesz látható a legtöbb hullócsillag

Kedden és szerdán (október 8-án és 9-én)  Drakonida meteorrajnak köszönhetően hullócsillagok borítják majd be az eget. Ugyan valószínűleg nem ez lesz az év legnagyobb meteorraja, mégis különleges élményt nyújt a csillaghullás kedvelőinek. Ugyanis míg a legtöbb meteorraj a kora hajnali órákban figyelhető meg a legjobban, a Drakonida meteorok sötétedés után bármikor megjelenhetnek, mivel a Draco csillagkép - ahonnan származnak - az északi égbolton található. Ez az északi féltekén tiszta égbolt esetén mindig látható.

A Draconidák jellemzően óránként körülbelül 10 meteort produkálnak a zápor csúcspontján, vagyis október 8-án este kiváló alkalom nyílik a hullócsillagok megfigyelésére - írja a Travelo.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.