Te tudod, hogy mire való az a bizonyos lyuk a hűtődben?

Open,Fridge,Full,Of,Fresh,Food,Near,White,Wall,In
Shutterstock - Pixel-Shot
háztartás hűtő lyuk
Zavarodott háztulajdonosok gyűltek össze technikai fórumokon, megoldást keresve a látszólag hibás háztartási gépeikhez. Online fórumokon sokan elárulták, hogy fogalmuk sincs, hogyan működik a hűtőjük belsejében található „lyuk”, vagy hogyan lehet megjavítani, ha meghibásodik.

Többen is arról számoltak be, hogy a hűtő fiókjaiban vízgyűjtők keletkeznek, a polcokon pedig kondenzvíz jelenik meg. A háztartási gépek technikusai azonban megjegyezték, hogy sokan nincsenek tisztában egy rejtett „lyukkal” a hűtőszekrény belsejében, amely megfelelő karbantartás esetén megoldhatja ezeket a problémákat.

hűtő, lyuk
Te tudod, hogy mire való az a bizonyos lyuk a hűtődben?
Forrás: Shutterstock

Te tudod, hogy mire való az a bizonyos lyuk a hűtődben?

Egy justanswer.com nevű online fórumon közzétett kérdésre válaszul egy konyhai készülék szakértő felfedte a hűtőszekrényben található rejtett lyuk funkcióját. A technikus így írt: „Az a lyuk egy kondenzvíz elvezető nyílás. A kondenzvíz lecsöpög a falon, és azon a lyukon keresztül távozik. Az alatta lévő tartályba csöpög, majd elpárolog. „Ha problémái vannak a fiókok alatt összegyűlő vízzel, akkor vagy a hűtő nincs megfelelően szintezve, vagy az a lyuk eltömődött törmelékkel, vagy mindkettő.”

A kondenzvíz elvezető lyuk általában a hűtőtér alján található, és gyakran a zöldségfiókok elrejtik a szem elől, így sokan nincsenek tisztában annak alapvető funkciójával.

Amellett, hogy a túlzott kondenzációt okozza, az eltömődött lefolyónyílás kellemetlen, dohos szagot is eredményezhet a hűtőben, ami befolyásolhatja a benne tárolt élelmiszereket.

A legtöbb modern készülék esetében a csepegtető tálca a készülék aljáról vagy hátuljáról elérhető, bár néhány készüléknél az embereknek le kell csavarozniuk a tálcát rögzítő fémburkolatot.

Ha a csepegtető tálcában felhalmozódik a törmelék, szivároghat a víz, mivel nincs hová elvezetni a folyadékot. A tálcát el kell távolítani, ki kell öblíteni, majd vissza kell helyezni, hogy a hűtő megfelelően el tudja vezetni a felesleges vizet.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.