Megszületett az ítélet Madeleine McCann ügyében: ezt mondta a vádlott a bíróságon

tárgyalás Madeleine McCann felmentés Christian Brückner
A német pedofilt, Christian Brücknert nem találtálták bűnösnek a 2007-ben eltűnt kislány ügyében. A Madeleine McCann elrablásával és meggyilkolásával vádolt német pedofil öt különböző szexuális bűncselekmény vádja alól mentették fel.

A Madeleine McCann ügyében megvádolt Christian Brücknert nem találták bűnösnek kedden a szexuális bűncselekményekkel kapcsolatos vádakban, a kislány meggyilkolása miatt pedig vádat sem tudtak emelni ellene. A pedofil férfi jövőre valószínűleg szabadul. Brückner 2020 júniusába került a német rendőrség látómezejébe, mert több egyéb szexuális bűncselekménnyel hozták összefüggésbe 2000 és 2017 között Portugáliában, az algarvei Praia da Luz üdülőhely közelében, ahonnan Madeleine eltűnt.

Christian Brüeckner, a Madeleine McCann-ügy gyanúsítottja
Christian Brüeckner, a Madeleine McCann-ügy gyanúsítottja tavasszal valószínűleg szabadon távozhat.
Forrás:  AFP

Brückner ügyvédje azzal érvelt, hogy a férfi csak azért került a vádlottak padjára, mert kapcsolatba hozták Maddie ügyével. A bíróság ezzel egyet is értett, és felmentették a férfit az összes vádpontban. Érdekes, hogy az ügyészek ragaszkodnak ahhoz, hogy konkrét bizonyítékuk van Maddie megölésére, mégsem hoztak nyilvánosságra semmit - írja a Mirror.

Christian Brückner jelenlegi, nemi erőszak miatt kiszabott büntetése 2025 szeptemberéig tart, utána szabadon távozhat - valószínűleg tavasszal. Az ügyészek kérvényezhetik, hogy a férfit tartsák előzetes letartóztatásban, de valószínű, hogy ezt a bíróság visszautasítja, pedig így lenne idejük további bizonyítékok gyűjtétésére Madeleine McCann ügyében.

A Madeleine McCann ügyében megvádolt férfi semmit sem akart mondani saját védelmében

A keddi tárgyaláson Brückner is megszólalt, a bíró megkérdezte, hogy szeretne-e valamit mondani a saját védelmében, de ő csak a következőt felelte: „Nem, semmit!"

Brückner mindig is tagadta, hogy köze lenne Maddie ügyéhez, a börtön pszichológusa ugyanakkor többször is megvizsgálta a férfit, és megállapította, hogy szociopata, várhatóan újabb áldozatai lesznek. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.