Kim Kardashian meglátogatta a Menendez-fivéreket a börtönben: "Nem szörnyetegek"

US-TRIAL-MENENDEZ
AFP - AFP
kettős gyilkosság Lyle és Erik Menendez Kim Kardashian
A valóságshow-sztár markáns véleményt fogalmazott meg. Kardashian letette a voksát a Menendez-fivérek ügyében.

A Menendez-fivérek 1989-ben brutálisan meggyilkolták gazdag szüleiket, José és Kitty Menendezt, majd tetteik után olyan életet éltek, mintha semmi sem történt volna. Az esetüket a Netflix is feldolgozta, történetük pedig megosztja az embereket, ahogyan egykor az esküdteket is. Hogy mi az igazság, azt csak ők tudják...

A Menendez-fivérek élethosszig tartó börtönbüntetést kaptak
A Menendez-fivérek élethosszig tartó börtönbüntetést kaptak
Forrás: AFP

Kim Kardashian szerint a Menendez-fivérek ma más büntetést kapnának

A valóságshow-stár meglátogatta a börtönben Eriket és Lyle-t, és azt állítja, a Menendez-fivérek - akiknek történetéről itt írtunk bővebben - nem szörnyek. „Miután az ügyük ismét reflektorfénybe került – és figyelembe véve Erik unokatestvérének írt, a bántalmazást taglaló 1988-as levelét -, remélem, hogy Erik és Lyle Menendez életfogytiglani börtönbüntetését felülvizsgálják” – vélekedik Kim Kardashian, és úgy gondolja, hogy a testvérekre kiszabott ítélet túl szigorú volt, a körülményeket jobban figyelembe kellett volna venni. Hozzátette, természetesen a gyilkosság az gyilkosság, de ma, a metoo-ügyek és -perek óta egészen más lenne az ítélet és a testvérek sokkal enyhébb büntetést kapnának. 

Úgy tudni, a realitysztár szeptember 21-én találkozott az elítélt gyilkosokkal a San Diego melletti Richard J. Donovan Büntetés-végrehajtási Intézetben. A hírek szerint csatlakozott hozzájuk Scott Budnick filmproducer és Cooper Koch színész, aki Erik Menendezt alakítja az új Netflix-sorozatban.

Miért öltek? 

A Menendez-fivérek a bíróságon kezdetben azzal védekeztek, hogy azért ölték meg szüleiket, mert évek óta fizikai és szexuális bántalmazást szenvedtek el tőlük. Azonban a nyomozás során kiderült, hogy közvetlenül a szülők meggyilkolása után Lyle és Erik hatalmas összegeket költöttek el luxuséletmódra, amely azt a feltételezést támasztotta alá, hogy elsődleges motivációjuk a szüleik vagyonának megszerzése volt.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.