Újratárgyalják a Menendez testvérek ügyét: akár ki is szabadulhatnak a szülőgyilkos fivérek

ítélet Lyle és Erik Menendez börtön tárgyalás
35 év börtön után akár szabadlábra is kerülhetnek. George Gascón Los Angeles megyei kerületi ügyész bejelentette, felülvizsgálják az ítéletet a Menendez testvérek ügyében.

Hatalmas port kavart a Netflix  Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztori sorozata és az azt követő, a testvérek történetét feldolgozó, az érintettek nyilatkozataiból építkező dokumentumfilm. Lyle és Erik 1989-ben gyilkolták meg szüleiket Jose és Kitty Menendezt Beverly Hills-i villájukban. A mai napig nem tudni, hogy a Menendez testvérek nyereségvágyból, vagy amit ők állítottak, önvédelemből öltek. A védelmüket arra építették fel, hogy apjuk kiskoruk óta szexuálisan molesztálta és rendszeresen megerőszakolta őket. A testvéreket hosszas és több tárgyalás után életfogytiglan börtönbüntetésre ítélték, 35 éve rács mögött vannak. Nemrégiben George Gascon Los Angeles megyei kerületi ügyész bejelentette, hogy felülvizsgálják azokat a bizonyítékokat, amelyeket Erik és Lyle Menendez 2023-ban nyújtottak be.

A Menendez testvérek: Lyle és Erik
A Menendez testvérek: Lyle és Erik 
Forrás: Getty Images

A Menendez testvérek 2023-ban beadványt írtak

Tavaly májusban a Menendez testvérek új bizonyítékok alapján kérték, hogy töröljék elítélésüket és ítéletüket. „Az új bizonyítékok nemcsak azt mutatják, hogy Jose Menendez nagyon erőszakos és brutális férfi volt, aki szexuálisan bántalmazta a gyerekeket, hanem határozottan arra utal, hogy – valójában – még 1988-ban is bántalmazta Erik Menendezt” – áll a beadványban. A bizonyítékok között szerepel egy levél, amelyet Erik egy unokatestvérének írt az őt ért abúzusról, valamint Roy Rosselló, a Menudo fiúbanda egykori tagjának vallomása, aki szerint Jose Menendes szexuálisan zaklatta őt, amikor tinédzser volt.

Felülvizsgálják az ítéletet

Az elmúlt időszakban a Netflix sorozata és dokumentumfilmje miatt újra hatalmas az érdeklődés az eset és Lyle és Erik Menendez iránt, George Gascón Los Angeles megyei kerületi ügyész bejelentette, hogy felül fogják vizsgálni az ítéleteket. „Ezen információk egyikét sem erősítették meg” – mondta Gascón egy sajtótájékoztatón, utalva az új bizonyítékokra. „Jelenleg nem vagyunk készek kijelenteni, hogy vagy hiszünk, vagy nem hiszünk ennek az információnak. De azért vagyunk itt, hogy elmondhassuk, erkölcsi és etikai kötelességünk felülvizsgálni, amit elénk tárnak” - nyilatkozta Gascón. A meghallgatást november 26-ra tűzték ki.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.