A mosogatógép rejtett funkciója megkönnyíti a mosogatást

mosógatógép,mosogatás,konyhai trükk, mosogatógéptrükk
Shutterstock/Copyright (c) 2023 Evgenyrychko/Shutterstock. No use without permission. - Evgenyrychko
tippek-trükkök konyhai hack mosogatógép
A TikTok egyik tartalomkészítője rántotta le a leplet a gépek rejtett funkcióról. A mosogatógépes trükk megkönnyíti a piszkos edények és poharak tisztítását.

A mosogatógép ma már az egyik legfontosabb eszköz a konyhában, mivel segítenek megtisztítani az edényeket, poharakat anélkül, hogy órákig állnánk a mosogató előtt. Időt, pénzt, energiát és munkát spórolnak meg nekünk, bár a bepakolásuk olykor nehézkesnek tűnik. 

mosogatógép
Időt, energiűt spórolunk a mosogatógéppel, de abepakolása okoz némi fejtörést
Forrás: Shutterstock

Túl nagy a tányér, a korsó, a lábas, nem fér be a polcra, akárhogy illesztgeti az ember. Ismerős? Ha igen, figyelj, mert most jön a trükk!

Csak egy kattintás, és egyszerűbb a mosogatógép bepakolása

A TikTok felhasználó, hotdogsilly a következő címmel osztotta meg követőivel a felfedezését, a szerinte mindent megváltoztató mosogatógéptrükköt : „Az egész életem egy hazugság”. A tartalomkészítő megdöbbent, miután megnézett egy videót, amely megmutatja, hogyan lehet beállítani a mosogatógép felső polcának magasságát.

A videón valaki megpróbál egy hosszú talpas borospoharat betenni a készülék felső fiókjába. A rekesz azonban nem záródik, mivel a pohár túl nagy. Ám van megoldás a problémára, még ha sokan nem is tudják. A felső polc mindkét oldalán van egy-egy kar, amit kipattintva egy szinttel lejjebb engedi a polcot, így elegendő helyet biztosít például egy nyeles borospohár számára is a mosogatógépben.

A karok a felső polc két oldalán találhatók, ezek egyszerű benyomásával a felső polc lejjebb kerül, így több hely keletkezik a magasabb poharak és edények elhelyezéséhez. A videó végén TikToker hotdogsilly elmegy megnézni, hogy az ő mosogatógépe is rendelkezik-e ugyanezzel a funkcióval, és legnagyobb meglepetésére igen! Ahogy az várható volt, rengetegen reagáltak a hozzászólásokban a kevéssé ismert hackre.

„Oké, szóval ez az egy videó bizonyítja, hogy az az 1000 óra, amit a TikTokon töltöttem, tényleg megérte” — írta egyikük. Bár sokaknak sikerült használniuk a hacket, néhányaknak kérdéseket vetett fel, hogyan lehet a felső polcot visszahelyezni az eredeti pozíciójába. Az egyikük így nyilatkozott: „Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem! Most próbáltam ki, és működött, de nem tudom, hogyan kell visszatenni oda, lol.” Egy másik így kommentálta a trükköt: „Megcsináltam, de most hogyan javítsam meg, SEGÍTSÉG!”. Néhányan rámutattak, hogy a funkció nem minden mosogatógépen elérhető, de egyiküknek erre is volt megoldása: „Az én mosogatógépemben nincs ilyen, ezért rendeltem egy új konyhát”.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.