Ezt tedd a mosógépbe, és a törülközők újra puhák és bolyhosak lesznek

törölköző
Shutterstock/ - New Africa
tippek-trükkök törölköző ecet mosás
A törölközők idővel elveszítik puhaságukat, durva tapintásúvá válnak. De van egy egyszerű módja annak, hogy visszaállítsd az eredeti, puha és bolyhos állapotot. A konyhádban biztosan ott van az a természetes csodaszer, amit, ha a mosógépbe raksz, az összes törölköződ olyan lesz, mint újkorában.

Nagyon elkeserítő, amikor a frissen mosott törölközőkön azt veszed észre, hogy a mosás során merevek és durvák lettek. De a következő egyszerű, de nagyszerű módszerrel újjá varázsolhatod az összeset. Csak egy, a te konyhádban is biztosan fellelhető házi szert rakj a mosógépbe, és újra pihe-puha és bolyhos törölközőbe fúrhatod az arcodat.

törölköző, mosás, mosógép
Öblítő helyett egy házi szert rakj a mosógépbe, és a törölközők újra puhák lesznek
Forrás: Shutterstock

Liz Eichholz, a Weezie Towels szakértője azt mondja, hogy a törölközők a szöveten felhalmozódó maradékok miatt veszítik el puhaságukat, ami gyakran a mosás során használt túl sok öblítőszernek köszönhető.

„A törölközők jó nedvszívók, ami azt is jelenti, hogy különösen hajlamosak a mosó- és öblítőszer-maradványok megtartására, amelyek a mosás során nem távoznak a textíliából. A felhalmozódás idővel csökkent nedvszívóképességhez és durva, karcos textúrához vezet” — mondja a szakember.

Az ecet csodákra képes

A szakember azt is elárulta, hogy a törölközőket nem a megvásárolható mindenféle tisztítószerekkel, hanem egyszerű fehér ecettel lehet a legjobban feléleszteni és puhává varázsolni: „Az ecetet gyakran ajánljuk a törölközők ápolásához. Sokoldalú és megfizethető, tényleg sok háztartási feladatnál változást hozhat”.

Hogyan állítja helyre az ecet a törölközőket, és teszi őket újra pihe-puha állapotúvá?

A fehér ecet ecetsavat tartalmaz, amely képes lebontani a törölközőszövetbe ragadt szappanmaradványokat, így az ismét megfelelően képes felszívni a vizet. A fehér ecet használata azért olyan nagyszerű, mert a mosógépben teljesen kiöblíthető anélkül, hogy bármilyen maradványt hagyna maga után, így gyorsan és egyszerűen helyreállítja a törölközők szinte eredeti állapotát.

Liz hozzátette: „Az ecet felhasználása a törölközőápolási rutin részeként nemcsak hatékony, de környezetbarát is, nem mérgező és olcsó. Természetes alternatívaként működik a kereskedelmi forgalomban kapható szövetlágyítókkal szemben, amelyek gyakran tartalmaznak olyan vegyi anyagokat, amelyek károsíthatják a törölközőket és a környezetet is.”

Így használd az ecetet a mosógépben

Tedd a törölközőidet a mosógépbe, és mosószer vagy bármi más hozzáadása nélkül, magas hőmérsékleten mosd ki — ez felpuhítja a szövetben lévő maradékokat. Ha a mosás befejeződött, hagyd a törölközőket a mosógépben, és adj egy csésze fehér ecetet a mosógép mosószeres fiókjába. Ismét indítsd el a mosást, és miután befejeződött, állíts be egy extra öblítési ciklust, az ecet alapos kiöblítésére. Teregesd ki a törülközőket vagy tedd a szárítóba, de utóbbi esetben ne használj magas hőfokot, mert az károsíthatja az anyagot.

Miután a törölközők megszáradtak, olyanok lesznek, mint új korukban.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.