Ölelés limit – Ezen a helyen nem ölelkezhetsz 3 percnél hosszabb ideig

ölelés limit
Shutterstock - Prostock-studio
utazás búcsú repülőtér
Dunedin város repülőterén új szabályozást vezettek be. Az utasoknak három perc áll rendelkezésükre, hogy elbúcsúzzanak szeretteiktől a terminál bejáratánál. Új táblákat is kihelyeztek, hogy ezzel is megakadályozzák az ölelkező emberek által okozott forgalmi dugókat.

Vajon hány percre van szükséged ahhoz, hogy elbúcsúzz szeretteidtől, ha hosszabb vagy rövidebb időre elutazol és távol leszel tőlük? Dunedin városában ezen biztosan nem kell gondolkoznod, ugyanis  itt összesen három perced van és menned kell... Mindent az ölelés limitről!

ölelés limit
Ölelés limit – Ennyi időd van elbúcsúzni
Forrás: Shutterstock

Ölelés limit – Ezen a reptéren megszabják, meddig búcsúzkodhatsz

"Maximális ölelési idő három perc"– figyelmeztetnek a furcsa táblák a terminál bejáratánál.
Az érzelmes búcsú gyakori látvány a repülőtereken, de az új-zélandi Dunedin városát elhagyó utazóknak gyorsnak kell lenniük. Új, háromperces időkorlát áll rendelkezésre, hogy befejezzék búcsúzkodást. A cél a forgalom gördülékenyebbé tétele, mivel a hosszabb, érzelmes búcsúk gyakran torlódásokat okoznak – írja az APNews.

Humorral figyelmeztetnek

Az ölelkezési limitet szeptemberben vezették be, hogy „zökkenőmentesen menjenek a dolgok” – mondta Dan De Bono vezérigazgató, aki elárulta, hogy az intézkedés megosztotta a közösségi oldalak olvasóit. – "Azzal vádoltak bennünket, hogy megsértjük az alapvető emberi jogokat azzal, hogy korlátozni merjük az ölelkezési időt" – mondta az igazgató, hozzátéve, hogy másoknak tetszett a változás.
A szabályt humorral kezelik, nincs szigorúan betartatva. „Nincsenek ölelésrendőrök” – mondta, De Bono, hozzátéve, hogy a parkolóban bárki tovább folytathatja a búcsúzkodást, ahol akár 15 percig ingyenesen ölelkezhetnek. Emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy egy 20 másodperces ölelés már elegendő ahhoz, hogy felszabaduljanak a „boldogsághormonok” – mint az oxitocin és a szerotonin –, ami pozitív hatással van az emberek érzelmi állapotára.

Fenyegető táblák helyett kedves megoldás

A Dunedin repülőtér vezetése szerint a humoros „ölelési limit” egy barátságos alternatívája a szigorúbb figyelmeztetéseknek, amelyek más reptereken találhatók. Ezek a táblák általában arra hívják fel a figyelmet, hogy a szabálytalan parkolás kerékbilincset vagy pénzbírságot vonhat maga után. Sőt, Nagy-Britannia egyes repterein minden egyes megállásért külön díjat kell fizetni, függetlenül attól, hogy az mennyi ideig tart. A Dunedin repülőtér azonban a forgalmi problémák megoldására inkább humorral ösztönzi a gyors távozást, nem pedig pénzbírsággal.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.