Ez a gyakori hiba súlyosan károsíthatja az orchideákat

Orchids,Flower,In,The,Garden
Shutterstock - ahmedelsharkawy
növényápolás Orchidea napfény
MissOrchidGirl, egy népszerű YouTube tartalomkészítő, figyelmeztetett arra, hogy ne tegyük ki közvetlen napfénynek, mivel törékeny leveleik már néhány óra alatt megéghetnek. „Az orchideáknak nagyon törékeny leveleik vannak” – magyarázta.

A tartalomkészítő szerint nem minden orchidea bírja a napfényt, és néhány faj hajlamosabb a napkárosodásra, mint mások. Azt javasolta, hogy a kezdők világos, de árnyékos helyen tartsák orchideákat, amíg meg nem tanulják, hogy az adott orchidea mennyi közvetlen napfényt tolerál.

orchideák
A világításon kívül az öntözési gyakorlatok is kulcsfontosságúak az orchideák túléléséhez
Forrás: Shutterstock

A világításon kívül az öntözési gyakorlatok is kulcsfontosságúak az orchideák túléléséhez

Az a víz, amely a növény koronájában vagy a levelek között gyűlik össze, koronafonásához vezethet, amely elpusztítja az orchidea szövetét, és ha kezeletlenül marad, végzetes lehet. A napfénnyel és vízzel kapcsolatos figyelmeztetések mellett elmondta, hogy néhány széles körben elterjedt mítoszt is megcáfolt, amelyek azt állítják, hogy javítják az orchideák növekedését.

Egy ilyen hack a fokhagyma alapú tonik használata, amelyet néhányan organikus trágyaként és gyökérstimulálóként népszerűsítettek. Míg más YouTube-csatornák, mint a Happiness Garden, támogatták a fokhagymás megoldások használatát, MissOrchidGirl határozottan megcáfolta ezeket az állításokat.

Az orchideák újra virágba borulnak ezzel az egyszerű trükkel

Az orchideák virágainak élettartama általában 12 hét, ezután elkezdenek a szirmok hullani. Azonban megfelelő táplálékkal ezek a növények évente akár többször is képesek újravirágzani. Amanda Matthews brit szobanövény-szakértő szerint a rizs főzése után visszamaradó keményítőtartalmú víz segíthet az orchideák tápanyagellátásában. „A rizsvízben található esszenciális tápanyagok, mint a nitrogén, foszfor és kálium, elősegítik az orchidea leveleinek egészségét, valamint a gyökerek növekedését és erősödését” – mondta Amanda.


Rizsvíz, az orchideák megmentője

A rizsvíz hozzájárul ahhoz, hogy az orchideák nagyobb és tartósabb virágokat növesszenek, mivel a tápanyagok elősegítik a növény növekedését, így több energiát tud a virágzásra fordítani. Nyáron az orchideák gyakran stresszesek a hirtelen környezeti változások miatt, de a megfelelő tápanyagellátás segíthet csökkenteni ezt a stresszt, így a növény ismét a virágzásra koncentrálhat.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.