Ezt a hibát sokan elkövetik a radiátorokkal, pedig sokba kerül

tél fűtésszezon radiátor
Ahogy közeledik a tél, egyre többen kezdik el fűteni otthonaikat, ám ez az időszak a fűtési költségek megugrását is magával hozza. De van egy egyszerű trükk, amellyel jelentősen javíthatod a radiátorok hatékonyságát, és csökkentheted a fűtésszámládat!

A téli hónapok beköszöntével mindenki igyekszik kellemes, meleg környezetet biztosítani az otthonában, ám ez gyakran megterheli a családi költségvetést. Fontos, hogy kihasználjuk a fűtési lehetőségeinket, és minél hatékonyabban használjuk ki a radiátorokat. 

radiátor, fűtés
Ezt a hibát követik el az emberek a radiátorokkal
Forrás: Shutterstock

Ez a két másodperces trükk növelheti a radiátor hatékonyságát

Ha a radiátorod ablak mellett helyezkedik el, valószínűleg te is belefutsz abba a hibába, hogy a függönyöket a radiátor előtt húzod el. Ez egy kényelmes megoldásnak tűnhet, de szakértők szerint ez a gyakorlat jelentősen csökkentheti a fűtés hatékonyságát, és így még pénzbe is kerülhet.

A fűtés maximális kihasználása érdekében érdemes a függönyöket a radiátor mögé tűrni, vagy a párkányra helyezni. Így a radiátor által termelt meleg levegő szabadon keringhet a szobában, miközben a függönyök gátat szabnak a hő távozásának is. 

A fűtési költségek csökkentésére egy másik praktikus trükk, ha a radiátor hátsó részére alumíniumfóliát helyezel. Ezzel a módszerrel a radiátor által kibocsátott hő visszaverődik a szobába, így a hőmérséklet fenntartásához szükséges energia mennyisége csökkenthető. Az alumínium fólia kiváló hővisszaverő, így ezzel a megoldással akár jelentős összegeket is megtakaríthatsz a fűtési költségeidből.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.