Sallai Nóra balesete: a színésznőnek még mindig vérre van szüksége

tragédia Sallai Nóra balesete baleset véradás Sallai Nóra
Szeptember 27-én a Jóban Rosszban színésznője és ötéves kisfia éppen hazafelé tartott, amikor egy száguldó autó beléjük hajtott. A gyermek egy héttel a baleset után a kórházban elhunyt, az édesanya, Sallai Nóra állapota pedig továbbra is válságos.

Már két hete annak, hogy Sallai Nóra és kisfia Alsónémediben súlyos autóbalesetet szenvedett. Anya és fia éppen hazafelé tartottak, amikor a kora esti órákban egy másik autó letartolta őket.

sallai nóra,
Sallai Nóra állapota kicsit javult ugyan, de még mindig vérre van szüksége

Sallai Nórát 14 napja ápolják az intenzív osztályon. A színésznő már több műtéten is átesett, de úgy tudni, még mindig élet-halál között van. Férje ugyan pár nappal ezelőtt azt nyilatkozta, hogy Nóra állapota valamicskét javult, azonban további beavatkozásokra van szükség. Sajtóértesülések szerint a Jóban Rosszban színésznőjére további operációk várnak a következő hetekben, ezért továbbra is vérre van szüksége.

Arról, hogy hogyan adhat valaki vért Sallai Nórának, ebben a cikkünkben írtunk részletesen. Ha te is segítenél, írásunkban utánaolvashatsz, mit kell tenned! 

Sallai Nóra gyógyulása

Szegedi László intenzív terápiás főápoló szerint az első 30 nap a legkritikusabb a Sallai Nóráéhoz hasonló esetekben. A mélyaltatás és a gépi lélegeztetés ilyen súlyos esetekben szükséges, de negatív következményei is lehetnek.

„Az Intenzív Terápiás osztályon fenntartják a légzési, keringési életfunkciókat. Szükség esetén becsövezzük a mellkast, kialakult légmell, vagy folyadékgyülem miatt. Folyamatos a vérvétel, a sav-bázis háztartás fenntartása. Ilyen súlyos baleset esetén az első hét, majd az ezt követő harminc nap kritikus időszak” - nyilatkozta az intenzív ápoló. Hozzátette, a gépi lélegeztetésnek valószínűleg szövődményei lesznek, de az életmentés az első.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.