Az emberek csak most jöttek rá, mit jelent a száraztisztítás: nem erre számítottak

mosás vegyszer száraztisztítás ruha
Félrevezető neve miatt sokan feltételezik, hogy a folyamat során a ruhákat egyáltalán nem éri semmilyen folyadék, ám ez nem így van. A száraztisztítás alatt is éri nedvesség a szövetet, csak éppen nem víz.

Egyes kényes szöveteket sajnos nem lehet otthon tisztítani, a mosógép ugyanis tönkretenné az érzékeny ruhadarabokat. Ilyenkor a mosodai száraztisztítás lehet a megoldás, persze csak akkor, ha a ruhacímke ezt javasolja. A neve azonban sokakat megtévesztett, és az emberek csak most jöttek rá, hogy a száraztisztítás egyáltlán nem azt jelenti, hogy semmilyen nedvesség nem éri az anyagot.

tisztítás, tisztító, ruhatisztító, száraztisztítás
A száraztisztítás teljesen mást jelent, mint amit a folyamat neve sugall
Forrás: Shutterstock

Mit jelent a száraztisztítás?

A megtévesztő neve ellenére nem azt, hogy semmilyen folyadékkal nem érintkezik a ruhadarab a folyamat során. A száraztisztítással kapcsolatos tévhiteket a TikTokon oszlatta el egy szakember bemutatva, mi is történik azokkal a ruhadarabokkal, amik ilyen eljárást igényelnek. 

Első lépésként akárcsak az otthoni mosás esetén, színek szerint szétválogatják a ruhákat. Ezután beteszik egy gépbe, amely habár kísértetiesen hasonlít egy hatalmas mosógéphez, nem vízzel dolgozik. A gépben speciális vegyszerek, oldószerek keverékét fecskendezik a ruhákra, a használt oldószer hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket és a zsírt, így alkalmas olyan kényes szövetek tisztítására is, amelyek hagyományos mosás során összemehetnének. A folyamat szárítással és vasalással ér véget. A kommentelők pedig nem győztek csodálkozni. „53 éves vagyok, és nem tudtam, hogyan történik valójában a száraztisztítás. Köszönöm a felvilágosítást" - írta egyikük a videóhoz, amely alat sorakoztak a hasonló hozzászólások.

Íme, a videó a gép működéséről:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.