Ezzel a módszerrel 10 perc alatt eltűnik a vízkő a zuhanyfejről

Woman,Hands,In,Pink,Protective,Rubber,Gloves,Holding,White,Plastic
Shutterstock - FotoDuets
takarítás vízkő zuhanyfej
A zuhanyfej rendszeres vízkőtelenítése kulcsfontosságú, mivel megelőzi az eldugulást és fenntartja a megfelelő vízáramlást. Mutatunk egy módszert, amivel gyerekjáték a vízkő eltávolítása.

Egy szakértő megosztotta, hogyan távolíthatjuk el a vízkövet a zuhanyfejről egy megfizethető módszerrel, amelyet a legjobb természetes tisztítószerként tartanak számon – és lehet, hogy már otthon is megtalálható. A vízkő számos helyen megtelepszik a fürdőszobában, ezek közé tartozik a zuhanyfej is.

vízkő
Ezzel a módszerrel pár perc alatt eltüntethető a vízkő
Forrás: Shutterstock

Ezzel a módszerrel pár perc alatt eltüntethető a vízkő

A zuhanyfej rendszeres vízkőtelenítése kulcsfontosságú, mivel megelőzi az eldugulást és fenntartja a megfelelő vízáramlást. Ezen kívül a vízkőtlenítés segít megszabadulni a baktériumoktól és a penésztől is. Azonban nem minden zuhanyfej levehető, így a fix zuhanyfejek vízkőtelenítése némi kihívást jelenthet. A megfelelő termékkel azonban „hatékonyan megszabadulhatunk a vízkőtől” – mondja Kerry Hale, a Mira Showers szakértője.

Azt javasolta: 

Mielőtt drága vízkőoldó termékeket vásárolnál, próbáld ki a fehér ecetet. Az ecet a legjobb természetes tisztítószer, így egyszerű és megfizethető módja a zuhanyfej vízkőtelenítésének.

 Ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a malátaecet nem olyan hatékony, a barna ecet pedig foltot hagyhat, ezért a legjobb választás a fehér desztillált ecet.

Egy kézi zuhanyfej tisztításához először távolítsd el a zuhanyfejet a tömlőről – ügyelj arra, hogy a gumitömítés ne vesszen el, mert ez megakadályozza a víz szivárgását a csatlakozásnál. Helyezd a zuhanyfejet egy vödörbe vagy műanyag edénybe, és öntsd rá a fehér ecetet. Hagyd ázni 10-20 percig. Ha eltömődött a zuhanyfej, a legjobb, ha az ecetes áztatás után alaposan leöblíted a zuhanyfejet. Egy régi fogkefével dörzsöld át a fúvóka környékén lerakódott makacs vízkövet. Öblítsd le újra vízzel, és töröld fényesre egy puha kendővel, mielőtt újra összeszereled, majd engedd át a vizet, hogy eltávolítsd az esetlegesen maradt vízkövet.

A falhoz rögzített zuhanyfejek esetében keress egy műanyag zacskót, ami elég nagy ahhoz, hogy a zuhanyfej beleférjen, és töltsd fel félig ecettel. Mártsd bele teljesen a zuhanyfejet, majd kösd össze a zacskót madzaggal vagy gumival. Hagyd ázni ugyanannyi ideig, majd indítsd el a zuhanyt, hogy kimossa a maradék lerakódásokat.

Kerry esküszik rá, hogy „havonta egyszer” érdemes vízkőteleníteni a zuhanyfejeket, hogy megelőzzük a vízkő és a baktériumok lerakódását.

„Ha nem kezeljük időben, a vízkő eldugulást és alacsonyabb víznyomást okozhat. Ha olyan területen élsz, ahol keményebb a víz, gyakrabban is tisztíthatod és vízkőtelenítheted a zuhanyfejet.”

 

 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.