Boldogságra vágysz? Így találhatsz rá a szürke hétköznapokban

boldogság, nő, horoszkóp, megérzés
Shutterstock - fizkes
tudatosság önismeret harmónia praktikák
Mindenki boldogságra vágyik. Ez az érzés az, amit keresünk és amiről álmodozunk. De mi van akkor, ha úgy érezzük, hogy a mindennapok szürkék és unalmasak? Mi van akkor, ha nem találjuk a boldogságot a hétköznapokban? Nos, jó hírünk van: a boldogság nem csak egy elérhetetlen álom. Sokszor csak néhány egyszerű lépést kell tennünk ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat.

Magát a boldogság fogalmát is nehéz megragadni, szubjektív, hogy ki mikor érzi magát boldognak. Pozitív érzelmekkel jellemezhető ez a mentális állapot. Dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint a megelégedettségtől egészen az öröm érzéséig terjedhet.  

Sok tényező együtt járása következtében élheti meg valaki azt, hogy boldog. Tenni kell ezért és dolgozni, egész életünkben. Ez egy hullámzó állapot, mozgósítanunk kell az erőforrásainkat

 – emelte ki a szakértő. 

boldog, fiatal lány
Sok tényező együtt járása következtében élheti meg valaki azt, hogy boldog
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2018 Look Studio/Shutterstock.  No use without permission.

Mi tehet boldoggá valójában? 

Apró örömök 

A boldogság gyakran a kis dolgokban rejlik. Legyen az egy kellemes reggeli kávé, egy szép naplemente, vagy egy jó könyv, próbáljunk meg odafigyelni az apró örömforrásokra a mindennapokban. 

Legyünk jelen az adott pillanatban 

Gyakran azért érezzük magunkat boldogtalannak, mert a múltban vagy a jövőben ragadunk. Tanuljuk meg élvezni a jelen pillanatot és legyünk elég tudatosak. 

Közösség 

Az ember társas lény és a kapcsolatok sokat jelentenek a boldogság szempontjából. Keressünk olyan embereket, akiket szeretünk és töltsünk időt velük. 

Egészség 

A test és az elme összhangja elengedhetetlen a boldogsághoz. Ügyeljünk arra, hogy rendszeresen mozogjunk, egészségesen étkezzünk és fordítsunk időt a pihenésre és regenerálódásra. 

Célok és szenvedélyek 

A célok kitűzése és az azok felé történő haladás boldogságot hozhat az életünkbe. Találjunk olyan tevékenységeket vagy szenvedélyeket, amikben örömmel merülünk el, és fejlesztjük azokat. 

Hála

Gyakran elfelejtjük értékelni azt, ami már megvan az életünkben. Próbáljunk meg minden nap találni valamit, amiért hálásak lehetünk. Ez segít megtalálni a boldogságot még a legnehezebb pillanatokban is. 

Segíts másokon 

Az önzetlenség és mások segítése sok örömöt hozhat az életünkbe. Legyen szó apró kedvességekről vagy nagyobb adományokról, az a tudat, hogy segítünk valakinek, boldoggá tehet. 

A boldogság nem egy elérhetetlen cél, hanem egy folyamat, amelynek részei vagyunk. Ha elkezdjük alkalmazni ezeket a praktikákat a mindennapokban, megláthatjuk, hogy a boldogság nem csak egy távoli álom, hanem a szürke hétköznapokban is megtalálható. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.